Arbejdermuseet
Følg med i kalenderen
Debatter, fællessang, koncerter, omvisninger og meget mere.
Da oldemor var barn
Prøv at være bybud i købmandsbutikken, at sortere flasker og at lege i baggården.
Aktuelle udstillinger
Se hvad særudstillingen handler om og hvilke andre udstillinger, du kan opleve på museet.
En pause og en kaffetår
Hygge som i halvtredserne - med kiksekage og Richs kaffe. Lidt nostalgi og en forfriskning.
Ny-istandsat
Hold dit møde, konference eller reception i vores smukke, historiske lokaler.
Arbejdermuseets arkiv
For for alle historieinteresserede, videbegærlige og søgende sjæle.
Åben hver dag
Husk at bestille bord på forhånd, hvis du vil prøve det populære smørrebrødsbord
Følg projektet
Arbejdermuseet deltager i en international nominering af arbejderforsamlingsbygninger.
Besøg kaffebaren
Tag en pause i vores kaffebar og snup en kiksekage, yankiebar eller en Stjernepilsner
En baggård fra 1930erne
Arbejdermuseet bringer et stykke glemt bykultur tilbage.
Læs mere om prisen
Arbejdermuseet blev i 2023 hædret med en stor international pris: Europarådets museumspris.
Fællesbillet
Køb én billet til seks museer, der alle ligger omkring Kongens Have og Østre anlæg.
DRØMMEFABRIKKEN: Mental trivsel, sundhed og handlekraft! ❤️ Hvordan kan kulturhistoriske museer være med til at styrke unges mentale trivsel og handlekraft? Det rettede vi fokus på til et dialogisk seminar med afsæt i unge- og undervisningsprojektet, DRØMMEFABRIKKEN, hvor formålet har været at styrke særligt unge kvinders og pigers mentale trivsel, sundhed og handlekraft gennem kulturhistoriske møder og dialoger med fortidens kvindeliv. I seminaret deltog 60 mennesker fra kultur-, undervisnings- og ungesektoren og sammen blev vi klogere på metoden ”Det relationelle værtskab”, som vi har udviklet i projektet. Vi afprøvede greb og øvelser fra projektet og gennem en panelsamtale modereret af Ulla Hinge, blev vi klogere på, hvad meningsfulde tværsektorielle partnerskaber betyder, når man arbejder med børn, unge og mental trivsel. Her deltog Birgit Bundesen fra @centerkunstmentalsundhed , Christine Ohm Cleaver fra @girltalkdk , Julie Kronberg fra @ventilendanmark og @amaliestaerke fra Arbejdermuseet. 🫶🏼 Vi takker for en skøn eftermiddag fyldt med drømmende, relationelle og udviklende dialoger!
”MAN MÅTTE IKKE GRÆDE” ❤️🩹”Knapt 7 år gammel måtte jeg afsted ud til en mindre gård i Vestervang lidt vest for Græsted. Man skulle være en stor dreng. Man måtte ikke græde. Det kunne man ikke være bekendt at lade nogen se. Men når man en enkelt gang fik lov at stikke hjem og så skulle tilbage om aftenen, så var der ingen der så, hvor tungt og trist man traskede ud af landevejen med gråden i halsen.”Sådan lyder en erindring fra en ung landarbejder. Livet var barskt som landarbejder i slutningen af 1800-tallet for både børn og voksne. Syv dage om ugen sled de sig op i markerne, i staldene og i køkkenet til en elendig løn og under usle boligforhold. 🏚️Familiernes dybe fattigdom tvang ofte børnene til at forlade hjemmet i en tidlig alder. De skulle vogte dyr, hugge brænde og tærske korn. Arbejdsdagene var lange, og børnene måtte ofte dele seng med voksne tjenestefolk, mens mus og rotter løb ind og ud af karlekammeret. 🐭I mange af vores erindringer fra disse små landarbejdere beskrives savnet efter forældrene, utrygheden ved at dele seng med fremmede voksne, og ensomheden i de mange dage hvor det eneste selskab var gårddyrene. 🐄I vores udstilling, Vi er arbejderne, kan du møde én af de få genstande, der bærer vidnesbyrd om dette liv: et tæppe, der ses på billede 4, givet af en mor til sin 8-årige søn, før han blev sendt ud for at tjene. Tæppet skulle bringe varme til de ellers kolde nætter. 🫂Kom og mærk historien, hør erindringerne fra landarbejdere og oplev et karlekammer på egen krop hos Arbejdermuseet.
🇩🇰⚽ Held og lykke til Danmark i aften mod Nordirland! Vi hepper med her fra Arbejdermuseet – sammenhold og kampgejst er også en del af vores historie 💪🇩🇰
GLÆDELIG GRUNDLOVSDAG! 👏🏻Har du festtegnet klar? 🎉Grundlovsdag var noget ganske særligt for den tidlige arbejderbevægelse. Dagen blev brugt til at vise styrke udadtil – og styrke fællesskabet indadtil. Allerede i 1872 marcherede 700 arbejdere med musik og sang til Dyrehaven, hvor fanerne først blev foldet ud, da de var langt fra byens forbud. Der blev holdt dundertaler, sunget og danset – og en ny tradition var født. ❤️✊De følgende år voksede festerne, og et festtegn blev adgangsbilletten. Det blev båret stolt i hatten eller på tøjet og var et symbol på kamp, fællesskab og fremtidstro.Et af de mest ikoniske festtegn stammer fra 1915, da arbejderbevægelsen fejrede kvinders og tyendes nyvundne stemmeret med en folkefest i Søndermarken. På tegnet ses en kvinde i rød kjole og frygisk hue – et tegn på revolution og forandring.I museets samling gemmer vi på mange af disse festtegn fra fortidens grundlovsfester.👉 Hvilket er din favorit?