Arbejdermuseet indtræder i Parkmuseerne

Parkmuseerne_Kampagne 2019_760x600px_DK_v01 kopi

Turister og borgere i hovedstaden kan glæde sig til en ekstra oplevelse, når de besøger byens museumskvarter Parkmuseerne. Arbejdermuseet er nemlig blevet partner i samarbejdet.

Fra 15. januar kan gæster på Rosenborg Slot eller Statens Museum for Kunst slå et smut gennem Botanisk Have og få rabat på deres indgang til Arbejdermuseet. I hvert fald hvis de har en billet til museerne i museumskvarteret Parkmuseerne, der halverer prisen på museumsbesøgene.

Parkmuseerne har som museumskvarter og samarbejde eksisteret siden 2013. Hvert år lægger en million besøgende vejen forbi de seks museer, der ligger midt i København i og omkring Kongens Have, Botanisk Have og Østre Anlæg.

Museerne er SMK – Statens Museum for Kunst, Rosenborg, Davids Samling, Den Hirschsprungske Samling, Statens Naturhistoriske Museum med Geologisk Museum og Palmehuset – og nu også Arbejdermuseet.

Et kapitel i Danmarkshistorien føjes til

At gæsterne nu får Arbejdermuseet med i pakken, tilfører en ekstra dimension til oplevelsen, mener Mikkel Bogh, direktør på Statens Museum for Kunst og formand for Parkmuseerne.

”Arbejdernes historie er helt afgørende for at forstå, hvordan vi har fået et velfærdssamfund i Danmark. Det er lige så essentielt for vores samfund som monarkiets historie, som vi blandt andet viser med Rosenborg slot”, siger han.

På Arbejdermuseet ser direktør Søren Bak-Jensen frem til at være med i udviklingen af museumskvarteret.

”Den danske arbejderbevægelse har gennem tiden kæmpet for arbejdsforhold, der giver tid og overskud til at opleve kunst, kultur og natur i fritiden. Alt det som vores nye samarbejdspartnere i museumskvarteret udstiller”, siger han.

Arbejdermuseet afløser Cinemateket, der trådte ud af Parkmuseerne 1. januar 2019.

Skærmbillede 2019-01-08 kl. 10.45.54

Fakta

Fra 15. januar 2019 kan gæster med en billet til Parkmuseerne besøge Arbejdermuseet, Rosenborg, SMK – Statens Museum for Kunst, Statens Naturhistoriske Museum (Geologisk Museum og Palmehuset), Den Hirschsprungske Samling og Davids Samling.

Billetten koster 245 kroner (pr. 15.1.2019). Den giver adgang til et besøg på hvert museum og er gyldig i et år. Den kan købes på museerne.

www.parkmuseerne.dk

Kontakt:

Parkmuseerne: Louise Trier / 2552 7175 / lot@parkmuseerne.dk

Arbejdermuseet: Stine Groth Rasmussen / 33480319 / sgr@arbejdermuseet.dk

lang fil med ikoner