Arbejdermuseet sætter publikumsrekord

Festsalen_Arbejdermuseet kopi

112.267 gæster har besøgt Arbejdermuseet i 2017. Det er en stigning på 8,6% i forhold til 2016 og er en absolut højdespringer i museets 35-årige levetid.

”Vi er stolte og glade for resultatet”, siger Søren Bak-Jensen, direktør for Arbejdermuseet. ”Det er dejligt, at vores udbud af permanente, såvel som særudstillinger, arrangementer og enkeltstående events har tiltrukket så mange mennesker.”

4000 skolebørn har diskuteret moderne slaveri

I 2017 åbnede Arbejdermuseet særudstillingen Stop slaveri!, der sætter fokus på slaveri i fortid og nutid og på den frihedskamp, som slavegjorte mennesker stilles overfor. Foruden almindelige museumsgæster har næsten 4000 skoleelever gennem Skoletjenesten gennemført forskellige undervisningsforløb i særudstillingen og haft diskussioner om temaer som arbejdsvilkår, menneskerettigheder, frihedsbegreber og moderne kamp mod slaveri. Netop koblingen mellem historiske temaer og aktuelle spørgsmål er kernen i de formidlingsgreb, som Arbejdermuseet ønsker at anvende nu og fremover:

”Vores vision er at styrke viljen til et lige og retfærdigt samfund gennem engagerede møder med historien. Det gør vi ved at indsamle, bevare, udforske, formidle og aktualisere arbejderbevægelsens kulturarv, men også ved at behandle historier om nutidens arbejdsforhold og hverdagsliv. Gennem tiden har man kunne se, at store samfundsomvæltninger afspejles i hverdagslivet. Det sker også i disse år, hvor storpolitiske forskydninger, migration, klimaspørgsmål og teknologisk udvikling sætter et betydeligt præg på samfundet – og på vores arbejdsliv og dagligdag.”

Forsamlingsbygningen som mødested

I løbet af de næste år vil Arbejdermuset fortsætte arbejdet med at koble sine historiske samlinger og fortællinger til aktuelle spørgsmål om eksempelvis valg af uddannelse, arbejdsmiljø, demokrati og fællesskaber og håber på fortsat opbakning fra besøgende: ”Vi er er glade for, at vi på Arbejdermuseet stadig formår at lade vores enestående bygning, Forsamlingsbygningen fra 1879, være et mødested for mange forskellige mennesker, for familier, venner og kolleger. Vi håber på, at bygningen også i fremtiden vil danne ramme om debatter, om refleksion, om møder med historien, og at vi fortsat vil inspirere mennesker til at dele egne fortællinger og minder med os og med andre”, siger Søren Bak-Jensen.

Besøgstal 2012 – 2017

 2012 2013 2014 2015 2016 2017
106.717 95.267 96.869 99.147 103.434 112.267

 

Det skete i 2017

Om Arbejdermuseet

Arbejdermuseet ligger i Rømersgade 22 i København i den fredede ”Arbejdernes Forenings- og Forsamlingsbygning”, opført i 1879 for arbejdernes egne midler. Siden 1983 har man som gæst kunne besøge Arbejdermuseet på matriklen, herunder de populære, faste udstillinger, som 1950’erne, Familien Sørensen og Industriarbejdet. Derudover afholder museet gennem året en række musikarrangementer, foredrag, juletræsfester og andre populære events i bygningens smukke festsal og åbner jævnligt særudstillinger. Som gæst kan man også besøge museumsbutikken, kaffebaren og smørrebrødsrestauranten, Café & Ølhalle ”1892”, Københavns eneste fredede kælderbeværtning og leje den smukke festsal til fest og konferencer. Herudover kan man benytte sig af studiepladser, bibliotek og arkivlæsesal og meget mere.

Kontakt

Ønsker du mere information eller interview, kontakt:

Søren Bak-Jensen, direktør, sbj@arbejdermuseet.dk, tlf. 33 480 300

Stine Groth Rasmussen, kommunikationsansvarlig, sgr@arbejdermuseet.dk, tlf. 33 480 319