Arrangement

Torsdag 10. okt. 2024 - 16:30-19:30

🪡 Lap dit tøj – Visible Mending Workshop med Anna Kjær Voss

VisibleMending_1920x1080-v2

Lær om Lappeteknikker og broderi – kom til visible mending-workshop og talk med Anna Kjær Voss.

Torsdag 10. oktober kl. 16.30-19.30 

Pris 200 kr. inkl. materialer og begynderguide til visible mending 🧵🪡

KØB BILLET »

Brug-og-smid-væk-kulturens tid er forbi. At genbruge, reparere, give ting ny anvendelse har gennem historien været hverdag for alle mennesker og især for arbejdere. At lappe sit eget tøj var en beskæftigelse, som selv et arbejderbarn, der skulle ud og tjene måtte lære sig.  I dag ved vi knap nok, hvad en lærredsstopning er og smider sokken eller blusen ud, hvis der er et hul!  

Sammen bliver vi klogere med vores hænder denne torsdag eftermiddag, hvor vi genetablerer broen til den tabte viden om, hvordan man egentlig lapper. Fra lærredsstopninger af strømper kommer vi helt hen til de trendy synlige, broderede lapper med kyndige Anna Kjær Voss, der har gjort lapning og bevidstheden om bæredygtig tekstilanvendelse til sin levevej.

🧶✂️

Undervejs fører hun os ind i historiske lapper, og du vil blive inspireret til, hvordan du både kan lappe og pynte dit tøj. Workshoppen består både af en talk om, hvordan vi mistede forbindelse til håndværket og tøjforbrug gennem tiden, samt inspiration til at gå i aktion i din egen hverdag. Du får nål og tråd i hænderne, når vi skal lappe tøj med teknikkerne lærredsstopning, scotch darning og en række broderisting, så du kan lave dine foretrukne motiver.  

  Om underviseren: 

Anna Kjær Voss, er tøjaktivist og fortæller dagligt om bæredygtig livsstil og tekstil anvendelse https://www.instagram.com/annakjaervoss/ 

Annas mission er at få et balanceret forbrug indenfor tekstiler og kvalitet. På det hverdagslige plan vil hun gøre det tilgængeligt at reducere tekstilspild ved at give nyt liv til gammelt tøj.  


Alle nødvendige materialer og redskaber er tilgængelige på workshoppen inklusiv en prøveklud, du kan øve dig på.

Du er selvfølgelig velkommen til at tage dit eget tøj med.