Udløbet Arrangement

Torsdag 27. okt. 2022 - 17:00-18:30

Anker, arkivet og evigheden

Hvad efterlader os, når vi tager herfra? Og hvordan former historien om os for fremtidens generationer? Oplev historiker og museets eksperter i en samtale om forholdet mellem menneske, arkiv og historie.

F20220315002 kopi

Foregår i festsalen på Arbejdermuseet 27. oktober kl. 17-18.30.

Billet er inkl. samtale, kaffe & kage samt besøg i udstillingen.

* Har du normalt gratis adgang til  Arbejdermuseet via dit fagforbund  eller fordi du er medlem af Arbejdermuseets Venner, skal du vælge billet med gratis adgang. Du bedes fremvise dokumentation ved ankomst.

Birgitte Possing og museets eksperter

Anker har på mange måder skrevet sig ind i historiebøgerne og den kollektive bevidsthed, som statsministeren, vi var på fornavn med. Og i arbejdet med at ordne hans 340 kasser store personarkiv har tankerne banket på. For, hvordan bliver et menneske til historie? Hvad er det, vi efterlader os, når vi tager herfra? Og hvordan former historien om os, fremtidens generationer?

Det er spørgsmål, som aftenens panel vil afsøge.

Aftenens anledning er udstillingen ‘ANKER – et usædvanligt liv’ om tidligere statsminister Anker Jørgensen, der altid skulle have blødt brød til kaffen!

Aftenens samtalepanel består af:
– Historiker Birgitte Possing
– Arbejdermuseets vicedirektør Linda Nørgaard
– Seniorforsker Henning Grelle, der har stået for indsamlingen af Ankers arkiv.

Samtalen modereres af journalist Jonas Wisbech Vange, der i 2012 udgav biografien Anker – og det forunderlige liv. Ankers egen kommentar til sin historie var: ”Jeg angler ikke efter et stort eftermæle. Jeg håber bare, at de siger: Anker, han var sgu god nok”.

Arrangementet laves i samarbejde med AOF.

Du kan nå at se udstillingen inden museet lukker kl. 20.