Arrangement

Torsdag 22. sep. 2022 - 17:00-18:30

Anker, litteraturen og kærligheden

"Jeg tror man skal læse" sagde Anker, og det gjorde han.

F20220315002 kopi

Pris: 150 kr. inkl. kaffe og kage / 110 kr. for personer med gratis adgang til museet.

OBS!: Billetsalget starter til august.

Arbejdermuseet inviterer til litterær fyraften med udgangspunkt i Ankers store kærlighed til bøger, hvor vi tager temperaturen på læsningens muligheder og litteraturens rolle i dag. I anledningen af hundredåret for Ankers fødsel, præsenterer Arbejdermuseet en særudstilling, hvor mennesket bag statsministertitlen træder frem. Ud ad dagbogsberetninger træder et både særegent og alment menneske med en enorm kærlighed til bøger.

Drik kaffe, som Anker foretrak den, med et stykke blødt brød, til denne aften i litteraturens navn!

Aftenens samtalepanel består af:
Kulturkommentator og samfundsdebattør Anne Sophia Hermansen
Politiker, teolog og politiker Ida Auken
Museumsinspektør Kristine Gårdhus.

Samtalen modereres af journalist Jonas Wisbech Vange, der i 2012 udgav biografien Anker – og det forunderlige liv. Samtalen vil tackle spørgsmål om, hvad vores bogsamling fortæller om os? Med nedslag i Ankers livsbibliotek spørger vi til, hvad litteraturens rolle er i dag? Hvad er dens potentiale for den enkelte? For fællesskabet?

Litteratur er værktøj til at finde. Anker brugte det skrevne ord som værktøj – som rettesnor og meningsgiver livet gennem. Han ledte i alt fra filosofi til poesi for at forstå både store og små sammenhænge, men selve indlevelsen og empatien fandt han i skønlitteraturen. Dét kan vi se i hans livsbibliotek. Anker mente, at vi i bogen kunne møde den anden uden omsvøb eller filter, vi kan spejle os og håbe på at se.

Arrangementet laves i samarbejde med AOF.

Du kan nå at se udstillingen inden museet lukker kl. 20.