Udløbet Arrangement

Torsdag 22. sep. 2022 - 17:00-18:30

Anker, litteraturen og kærligheden

"Jeg tror man skal læse" sagde Anker, og det gjorde han.

F20220315002 kopi

* Har du normalt gratis adgang til  Arbejdermuseet via dit fagforbund  eller fordi du er medlem af Arbejdermuseets Venner, skal du vælge billet med gratis adgang. Du bedes fremvise dokumentation ved ankomst.

Arbejdermuseet inviterer til litterær fyraften med udgangspunkt i Ankers store kærlighed til bøger. Drik kaffe, som Anker foretrak den, med et stykke blødt brød, til denne aften i litteraturens navn og hør en samtale mellem:

  • Kulturkommentator og samfundsdebattør Anne Sophia Hermansen
  • Politiker, teolog og politiker Ida Auken
  • Museumsinspektør på Arbejdermuseet Kristine Gårdhus

Samtalen modereres af journalist Jonas Wisbech Vange, der i 2012 udgav biografien Anker – og det forunderlige liv. Samtalen vil tackle spørgsmål om, hvad vores bogsamling fortæller om os? Med nedslag i Ankers livsbibliotek spørger vi til, hvad litteraturens rolle er i dag? Hvad er dens potentiale for den enkelte? For fællesskabet?

Anker & litteraturen

Litteratur er værktøj til at finde. Anker brugte det skrevne ord som værktøj – som rettesnor og meningsgiver livet gennem. Han ledte i alt fra filosofi til poesi for at forstå både store og små sammenhænge, men selve indlevelsen og empatien fandt han i skønlitteraturen. Dét kan vi se i hans livsbibliotek. Anker mente, at vi i bogen kunne møde den anden uden omsvøb eller filter, vi kan spejle os og håbe på at se.

I anledningen af hundredåret for Ankers fødsel, præsenterer Arbejdermuseet udstilingen ANKER – et usædvanligt liv, hvor mennesket bag statsministertitlen træder frem. Ud ad dagbogsberetninger træder et både særegent og alment menneske med en enorm kærlighed til bøger.

Arrangementet laves i samarbejde med AOF.

Du kan nå at se udstillingen inden museet lukker kl. 20.