Udløbet Arrangement

Torsdag 24. feb. 2022 - 17:00-18:30

Eksklusivt indblik i festsalens arkitektur

Photo: Malthe Folke Ivarsson

Få en helt særlig oplevelse foran og bagved kulissen i vores anmelderroste, nyrestaurerede festsal. Hør museumsdirektør Søren Bak-Jensen og arkitekt Signe Baadsgaard fra Lundgaard & Tranberg fortælle om restaureringen af festsalen på Arbejdermuseet. Om visionerne bag, om de arkitektoniske valg, de historiske detaljer og de mange overraskelser, som de sammen med konservatorer og håndværkere måtte forholde sig til undervejs.

Arrangementet er inkl. ét glas vin pr. person og koster 50 kr. + alm. entré til museet (100 kr.) 

OBS: Har du normalt gratis adgang til Arbejdermuseet via dit fagforbund eller fordi du er medlem af Arbejdermuseets Venner, skal du vælge billet med gratis adgang. Du bedes fremvise dokumentation ved ankomst.

Siden Forsamlingsbygningen stod færdig i 1879, er huset blevet udvidet og udsmykket som et billede på arbejderbevægelsens voksende udbredelse. Med de nye fund og de genetablerede rumlige sammenhænge kan bygningen i endnu højere grad fortælle historien om dét sted, der var Danmarks første forsamlingshus skabt af og til arbejdere.

Dette palads til fællesskabet har ikke fremstået så funklende de seneste 40 år, hvor det har fungeret som museum, arkitekturanmelder Karsten Iversen, ♥️♥️♥️♥️♥️ – 5 hjerter i Politiken 28. december 2021

I forbindelse med 150 året for grundlæggelsen af den socialistiske arbejderbevægelse i Danmark genåbnede Arbejdermuseet med nyrestaureret festsal, nye udstillinger samt en ny lyd- og lysinstallation, der giver en anderledes totaloplevelse af festsalen.

Restaureringen af Arbejdermuseet er som den eneste restaurering nomineret til arkitekturprisen Årets Arne, der uddeles 28. januar 2022.