Udløbet Arrangement

11. jun. 2018 - 15. jun. 2018

Byrde med smil

Arbejdermuseet lægger rammer til tre helt særlige forestillinger, når otte kvinder med arbejderbaggrund deler deres kampe, sejre, nederlag og giver liv og stemmer til de livsvilkår som prægede dem og deres kvindeliv i perioden fra 1950 og frem til 1975.

byrdemedspil

Minder, følelser og fællesskaber

Magna var Danmarks første kvindelige sporvognskonduktør og blev senere chauffør hos HT. Kirsten arbejdede på trikotagefabrik, indtil hun blev fyret på sin bryllupsdag. Beate arbejdede trofast som telefonistinde i centralen i Blågårdsgade, hvor hun blev tiltalt med nummer og skulle spørge om lov, før hun gik på toilettet.

Alle tre kvinder og deres historier kan opleves i forestillingen ”Byrde med smil”,  der er blevet til i løbet af foråret 2018, hvor Erindringsfabrikken sammen med deltagerne har skabt et intimt rum, hvor samtalen har kunnet flyde frit og handle om emner som seksualitet, illegale aborter, familieliv, skilsmisse, at få børn uden for ægteskabet, at være eneforsørger, manglende ligeløn osv. Alle de ting, man drømmer om at tale med sin mor eller bedstemor om, men aldrig har fået gjort.

Køb billetter til forestillingerne gennem billetto længere nede på siden! 

En forestilling for alle generationer

De personlige historier iscenesættes med sange fra tiden, dans og paroler og danner tilsammen et levende tidsbillede for både dem, der selv husker tiden og for yngre generationer.

Tag din mand, mor, søn eller veninde under armen og kom ind og lyt til fortidens fortællinger.
At lytte til de her kvinder er som at se ind i en verden, som synes århundrede væk, og så er de jo lige her, kvinderne, en del af vores historie, som vi kan lytte til… lidt endnu.

Forestillingen er støttet af Kvindernes Bygningsfond, Indre By Lokaludvalg, 3F Medie- og Kulturfond og Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund.

Billetter

Billetter koster 75 kr. og sælges på Billetto.
Forestillingen varer cirka 60 minutter og spiller i festsalen.
Inden forestillingen kan du købe vand, øl, kaffe, kage m.m. i museets kaffebar.

Køb billetter til forestillingerne gennem Billetto ved at klikke på den ønskede dato: 

Mandag den 11. Juni kl. 17.00
Onsdag den 13. Juni kl. 18.00
Fredag den 15. Juni kl. 17.00

huskerdu-nyt

Bag projektet

Manuskript og iscenesættelse: Tine Futtrup Lund
Sang og koregrafi: Lise Ellevang Rasmussen
Deltagere: Kirsten L, Beate, Magna, Kirsten K, Joanna, Henny, Lone og Lillian.
Læs mere om Erindringsfabrikken her: www.erindringsfabrikken.dk 

 

Prøver på “Byrde med smil”