Udløbet Omvisning

Søndag 03. sep. 2023 - 13:00-15:00

Byvandring: Retten til en bolig

I anledning af at København er Arkitekturhovedstad i 2023, tilbyder vi en byvandring i fortidens, nutidens og fremtidens Nørrebro.

Tag med Arbejdermuseet på byvandring på Nørrebro og bliv klogere på fortid, nutid og fremtidens boligproblematikker og aktivisme.

3. september 2023 kl. 13.00 – 15.00
Pris 115 kr. pr. person (billetten gælder også til museet)
Mødested: Byvandringen starter på hjørnet af Baggesensgade ved Peblinge Sø, Nørrebro.

BOOK BILLET »

Retten til en bolig – byvandring i fortidens, nutidens og fremtidens Nørrebro

Det er en menneskeret at have en bolig. Men det kan være dyrt og svært at få en. Hvis du finder et sted, kan du så blive der? Er der plads? Er den sund? Har du råd til det? Hvad kan du selv gøre?

Gennem de sidste 100 år har Nørrebro forvandlet sig fra et ludfattigt slumkvarter til et hipt nabolag med social slagside. Med udgangspunkt i historiske personer, identiteter og virkelige boligdilemmaer dykker vi ned i tiden omkring 1. verdenskrig, 1970’erne og i dag, hvor vi skal undersøge bydelens udvikling og forholde os til datidens og fremtidens muligheder på det københavnske boligmarked ud fra temaer som hjemløshed, fattigdom og diskrimination.

Allerede i foråret 1872 var murene begyndt at strejke for at afskaffe ”slavetimen”, som arbejdsdagens sidste time blev kaldt. Men hvad fik egentlig murene til at gå i strejke? Og hvorfor endte strejken med at udvikle sig så voldsomt?

Arrangementet afholdes i forbindelse med Arkitekturåret 2023, hvor København er udnævnt som World Capital of Architecture. Læs mere om arkitekturåret og dets mange arrangementer på Arkitekturhovedstad.kk.dk