Udløbet Arrangement

Torsdag 16. mar. 2023 - 18:00-20:00

Fællessang og Folkets Køkken: Carmen Curlers

Til denne særudgave af Fællessang og Folkets køkken har vi inviteret tre øjenvidner fra fabrikken på scenen.

Fællessang_1920x1006 (1)

Til denne særudgave af Fællessang og Folkets køkken har vi inviteret tre øjenvidner fra Carmen Curlers på scenen og vi lader dem fortælle historien om, hvad de sang, hvorfor de aldrig strejkede på Carmen, om hvorfor det var fedt at arbejde i døgndrift og hvorfor det var en revolution for en kvinde at arbejde på Carmen. Vi lover vi lige så meget sang, som vi plejer! Og ønskekoncerten, hvor I udfordrer os med jeres favoritter (fra 1987 udgaven af Arbejdersangbogen), er allerede blevet en tradition! Vel mødt!

Torsdag 16. marts, kl. 18-20
Billetter: 170 kr. pr. person
Inklusiv: brændende kærlighed m. masser af økologisk grønt & bacon fra glade frilandsgrise. Vegetarversion er også mulig, den skal bestilles på mail til ja@arbejdermuseet.dk senest 6 dage før.

BILLETTER »

.

Den ‘lille røde’ på fabrikken
På Carmen Curlers fabrikken i Kalundborg, der åbnede i 1964, sang de kvindelige arbejdere hver morgen fra Arbejdersangbogen. Kvinderne arbejdede i fire forskellige haller, iført forskellige farvede kitler. Om morgen gik produktionschefen Henning fra hal til hal med den lille røde, hvorefter den ene hal hilste de andre med sang. Men hvad sang de? Det finder du ud af denne aften.

Program
Programmet forløber som vanligt:

I 1. sæt møder I Carmen Curlers’ produktionschef Henning Fynbo og fabriksarbejdersken Irene Jedig, vi lader deres historier, lægge op til de sange, vi skal synge. Når vi har spist og hentet kaffe og sødt i Kaffebaren, fortsætter vi med 2. sæt: Ønskekoncerten. Vi vil gerne høre, hvilke arbejdersange, I har sunget på jeres arbejdspladser.

Fællessang
Vær med i festsalen, når vi for en stund bliver et stort syngende fællesskab! Arbejdersangbogen gemmer på et utal af fantastiske sange, der hver og en fortæller en bid af arbejdernes historie. Du bliver guidet gennem de kendte og de glemte sange krydret med både gode historier og piano.

I denne sæson har vi justeret lidt på konceptet. Aftenens første sangsæt bliver vores historiske gennemgang, mens andet sæt er en ønskerunde. Man kan derfor ønske frit fra den arbejdersangbog, vi synger fra – nemlig 1987-udgaven.

Folkets Køkken
Velkommen ved langbordet! Når vi har sunget os glade og varme i arbejdernes sangtraditioner serverer Café & Øl-Halle en favorit fra det danske husmandskøkken.

At synge er at stå sammen
At synge sammen understreger, det at stå sammen om noget. Derfor har sang ofte en vigtig plads i folkelige bevægelser, det gælder også for arbejderbevægelsen. Der bliver sunget til møder, strejker, fejringer, jubilæer, faneindvielser, demonstrationen m.m. Sangens potentiale som kampmiddel overfor magthavere og autoriteter har givet sangkultur en særlig plads i arbejderbevægelsen. Vi synger fra Arbejdersangbogen, og fejrer, at det snart er 100 år siden, AOF udgav den første røde sangbog.

Aftenens vært er historiker og musikformidler Mikkel Skovgaard, der tidligere har foldet sangskatten ud gennem podcast og radio hos Højskolerne og på P2 samt til en række fællessangsarrangementer og alsangsforedrag.

20220908_GD_Kvindesange_FotosMaltheIvarsson_0126