Udløbet Arrangement

Fredag 25. aug. 2023 - 20:00-2:00

Dans: Copenhagen Soul Weekender

Kom til Northern Soul all-nighter - et dansevent med dybe rødder i den engelske arbejderkultur.

CSW23-FBcover

Fredag den 25. august 2023 Kl. 20.00- 02.00 (Dørene åbner kl. 19.00)
Billet:
120 kr.

BOOK BILLET »
.
Festsalen lægger ramme til en aften med fokus på dans og nøje udvalgt musik, sammensat af de bedste internationale DJ’s, som naturligvis kun har de gamle originale vinyl-singler med i pladetasken.

Dans for arbejdere

Northern Soul er et arbejderklassekulturfænomen, der opstod i 1970’ernes nordlige England med Amerikansk soul musik som omdrejningspunkt. Kort fortalt oplevede det nordlige England en popularisering af sort amerikans soul musik fra 1962 til 1971. Fabriksarbejderne ønskede ikke at bruge deres hårdt tjente penge på dyre plader. De købte i stedet billige overskudsplader fra det amerikanske marked – American Soul. Og de unge mennesker fra de nordengelske industribyer strømmede til natklubber, hver weekend for at danse til den tempofyldte soulmusik. Sammen med musikken udviklede, der sig en særlig modeæstetik og dansestil. Hermed var en ny subkultur opstået – som tilhørte de arbejderklassen.

Siden da har kulturen spredt sig og du kan finde entusiastiske “Soulies” i hele verden. De mødes til all-nighters og weekenders, som denne aften i København, og holder fast i de nu sjældne vinyl-singler, tøjet og dansen. Vi kan love en energifyldt aften, hvor festsalen emmer af energi og danseglæde. Aftenen starter indledningsvis med en kort introduktion til Northen Soul.

Husk! At danse Northern Soul kræver ikke særlige forudsætninger eller kendskab til dansetrin. Alle kan hoppe ind i dansen og følge rytmerne. Og alle er velkomne på dansegulvet!

Aftenens vært er Copenhagen Soul Weekender. Der arrangerer en hel weekend med dans. Lørdag den 24. august kan du danse på Absalon.

Instagram: https://www.instagram.com/cphsoulweekender/

csw23-dancer