Fællessang

Torsdag 05. sep. 2024 - 17:30-19:30

Fællessang og Folkets Køkken: Hvad er arbejdersang?

Marchsange, protestsange, maj-sange og et hav af lejlighedssange ved faneindvielser og markeringer i arbejderbevægelsens mange forgreninger af organisationer. Men er arbejdersangene fortid og kliché at synge i dag? Hvad mener I? På scenen er musikforskeren Henrik Marstal og med jeres hjælp skal vi denne aften vise, at sangene er en levende del af den danske kulturarv. Vel mødt!

Fællessang_1920x1080

Torsdag d. 5. september kl. 17.30-19.30 i festsalen på Arbejdermuseet
Billet:
190 kr. (Dørene åbnes kl. 17.00)
Inkl. Tartelet-torsdag med Hopballemøllekylling. Vegetarversion er også mulig, den skal bestilles på mail til kokken@cafeogoelhalle.dk senest 6 dage før.  

KØB BILLET »

.

Henrik Marstal_foto af Carsten Seidel


Arbejdersangbogen fylder inden længe 100 år og i opløbet gør vi status over den rolle sangbogen spiller i den danske sang- og sangbogskultur. Til denne særudgave af Fællessang og Folkets Køkken har vi inviteret musikforskeren Henrik Marstal med på scenen for at være med til at definere, hvad det helt særlige er ved arbejdersangens træk. Vi synger os gennem interviewet og kommer helt sikkert forbi kendinge som Socialisternes March, Når jeg ser et rødt flag smælde og Jens Vejmand. På scenen er museets sædvanlige hold: huspianist Mikkel Skovgaard og arrangementsansvarlige Josefine Albris, der vil stille spørgsmålene. S
idste år skrev Henrik Marstal et provokerende debatindlæg om Arbejdersangbogens mindskede relevans i det 21. århundrede, som vi sammen vil udfolde og debattere. Læs debatindlægget her.

Henrik Marstal er musiker og musikforsker og har igennem en årrække debatteret fællessang i medierne. Sammen med forskeren Lea Wierød Borčak har Marstal skrevet bogen Fællessang – fælles sag? fra 2022.  

Arrangementet er en del af Golden Days festivalen Golden Days på arbejde.

I ønsker, vi synger 

Vi synger både fra 1987-udgaven og 2014-udgaven af Arbejdersangbogen. Aftenens første afdeling består denne aften af en samtale, hvor vi synger historiens vigtigste arbejdersange. Andet sæt får aftenens gæster lov at vælge, hvad vi skal synge.  

Folkets Køkken 

Når vi har sunget os glade og varme i arbejdernes sangtraditioner serverer Café & Øl-Halle en favorit fra det danske husmandskøkken.