Udløbet Arrangement

Onsdag 06. mar. 2019 - 17:00-19:00

Fag og fordomme: Håndværksfag – Forbudt for kvinder?

fagogfordomme

Ligestilling i håndværksfagene – hvad er status? Hvordan opleves den på arbejdspladserne, og hvordan håndteres den på erhvervsuddannelserne? Er håndværksfag i praksis (stadig) forbudt for kvinder?

Som optakt til Kvindernes Internationale Kampdag tager Arbejdermuseet og murer Mette Schak Dahlmann pulsen på ligestilling i håndværksfagene. Hvem bør gå forrest, og hvad skal der til for at ændre kulturen i håndværksfagene?

Mød murere, eksperter, politikere og fagbevægelsen til en aktuel debat om ligestilling. Det sker onsdag d. 6. marts kl. 17-19 i Arbejdermuseets festsal.

Hent en gratis billet til arrangementet. 

Debat og fællessang i festsalen

Vi mødes efter fyraften i Arbejdernes Forenings og Forsamlingsbygning i Rømersgade, hvor Arbejdermuseet ligger i dag. Her skal vi synge et par fællessange over en håndbajer, og melder sulten sig, kan man gå i Café og Ølhalle “1892” efter arrangementet til Folkets køkken. Hvis du vil være sikker på at få plads, kan der bestilles bord.

Debatten foldes ud i tre skarpe runder, der vil tage temperaturen på ligestilling og dens udfordringer anno 2019. Aftenens moderator er Anne Kejser, og deltagerne er:

   • Ole Heinager – direktør for NEXT
   • Nanna Højlund – næstformand i LO og forkvinde for Kvinderådet
   • Morten Bo Bertelsen – kommunikationschef hos TEC
   • Henriette Højberg – sekretariatsleder i DareGender
   • Sara Louise Muhr – professor på CBS
   • David Skjelmose Jennow – murer
   • Mette Schak Dahlmann – murer og debattør

 Kvinder i håndværksfag – guld fra vores arkiv.

Mette Schak Dahlmann satte for nylig brand i debatten om køn og rettigheder i håndværksfagene, da hun inviterede politikere indenfor i sin specialdesignede skurvogn med separat bad, som hun placerede på Christiansborg Slotsplads.

Med sin indsats lykkedes det hende at overbevise politikerne om at ændre lovgivningen, så ingen behøver at bade nøgne foran resten af sjakket. Mette er én stemme, blandt mange tavse. Det kræver mod at råbe op, som da hun i efteråret 2018 konfronterede erhvervsskolen TEC med spørgsmålet om, hvorfor de hovedsageligt målretter deres markedsføring til mænd, når de som uddannelsesinstitution har mulighed for at gå foran og tiltrække begge køn til deres uddannelser.

Arbejdermuseet styrker viljen til et lige og retfærdigt samfund gennem engagerende møder med historien. I 2018 åbnede museet udstillingen Håndens Arbejde, der taler ind i tidens debat om vores behov for kloge og dygtige hænder i det danske samfund.

Arrangementet er støttet af:

 • NordeaFonden_Logo_Payoff_Black_RGB