Udløbet Arrangement

Torsdag 27. apr. 2023 - 17:00-18:30

Forskningens døgn: Faglig aktivisme i det 20. århundrede

Bogpræsentation, oplæg og musik i festsalen i anledningen af forskningens døgn.

Untitled Design (21)
Strejker, demonstrationer og andre former for faglig aktivisme omgiver de tilbagevendende overenskomstforhandlinger mellem arbejdsmarkedets parter. Meningerne om de faglige protester og om de forskellige aktørers strategier er mange, mens konflikterne pågår, men mere håndfast viden om de historiske perspektiver er begrænset. Den forskningsmæssige interesse for faglige konflikters historie har længe været til at overse.

Det er derfor en glæde for Arbejdermuseet af være vært for en event om netop dette emne under årets Forskningens Døgn.

Torsdag den 27. april kl. 17-18.30 i festsalen.
Pris 50 kr. (Dørene åbnes 30 min. før.)

BILLETTER »

Program:

Omdrejningspunktet for aftenens program bliver den nyligt udgivne antologi Trade Union Activism in the Nordic Countries since 1900 (Palgrave Macmillan 2023):

Historiker Jesper Jørgensen fra Arbejdermuseet introducerer bogens baggrund og idé.

Dr.scient.pol. Flemming Mikkelsen giver et overblik over de dramatiske og måske glemte konfliktbølger på det danske arbejdsmarked gennem det 20. århundrede.

Ph.d. og arbejdsmarkedsforsker Laust Høgedahl fra Aalborg Universitet runder af med at delagtiggøre os i resultaterne af sin forskning i de skandinaviske, offentlige ansattes udvikling fra loyale embedsfunktionærer til militante lønmodtagere, der sætter så tydeligt et præg på konfliktbilledet i dag.

Undervejs underholder Strejkedrengene med strejkesange og anekdoter fra den faglige aktivismes sidste højtid fra 1960’- til 80’erne.