Udløbet Arrangement

Onsdag 21. feb. 2018 - 17:00-19:00

Hvor er alle drømmene, vi drømte?

Rejsescenen præsenterer et Fyraftensarrangement på Arbejdermuseet om velfærdsstaten

Kom og oplev journalist Poul Smidt og politiker Peter Hummelgaard fortælle om velfærdsstaten set i et historisk og aktuelt lys. Stem i, når vi sammen skal synge en række fællessange valgt ud af de to oplægsholdere.

Hvor er alle drømmene 1

Journalist Poul Smidt har gennem mange år fulgt den politiske udvikling i Danmark, Europa og verden. Han har primært arbejdet for DR blandt andet som politisk reporter for tv-Avisen, EU-korrespondent og radiokorrespondent i Washington, i chefredaktionen på Det Fri Aktuelt og studievært på Deadline. Han har både bidraget til – og forfattet flere bøger, senest den anmelderroste biografi om Viggo Kampmann – om politikeren, der var den drivende kraft i Danmark på vej mod velfærdsstaten.

Nu går det opad. Den automatiske indkomststigning betyder, at skatterne vælter ind. Vi vil vide at gribe denne historiske chance. Disse penge skal ikke betales tilbage som skattelettelser, men bruges til at skaffe befolkningen de goder, som flertallet ønsker. Vi vil bygge universiteter og læreanstalter. Vi vil bygge sociale institutioner. Vi vil støtte kunst og kultur. Vi vil højne standarden på alle områder.”
Formuleret af Viggo Kampmann i løbet af valgkampen i 1960.

Poul Smidt vil på dagen sætte Kampmanns visioner ind et historisk perspektiv og komme med betragtninger på tiden derefter. For her 55 år efter Viggo Kampmanns regeringstid kunne man stille spørgsmålet: “Hvor er alle drømmene, vi drømte?”

Hvor er alle drømmene [2]

Peter blev ved Folketingsvalget 2015 valgt i Københavns Storkreds. Formand for skatteudvalget og EU-ordfører. Han er desuden er uddannet jurist fra Københavns Universitet og var Forbundsformand for DSU mellem 2008 – 2012. Tidligere har Peter arbejdet i blandt andet Udenrigsministeriet og 3F.

Peter Hummelgaard vil i sit oplæg komme med bud på, hvilke udfordringer han ser for velfærdsstaten anno 2018.

Tid og sted

Onsdag 21. februar 2018 kl. 17:00 – 19:00 i  Arbejdermuseets Festsal