Udløbet Foredrag

Mandag 03. okt. 2022 - 17:00-18:30

Arkitekturens dag: Hvad er atmosfære egentlig?

Festsalen på Arbejdermuseet rummer en helt særlig atmosfære – det kan de fleste både mærke og se. Men hvad er opskriften på god atmosfære egentlig?

Arbejdermuseet_photo_Adam_Mork_032_L

* Har du normalt gratis adgang til  Arbejdermuseet via dit fagforbund  eller fordi du er medlem af Arbejdermuseets Venner, skal du vælge billet med gratis adgang. Du bedes fremvise dokumentation ved ankomst.

I anledningen af Arkitekturens dag har Arbejdermuseet inviteret professor og arkitekt Christoffer Harlang til at oplyse os om det uhåndgribelige atmosfærebegreb. I dag taler vi ofte om god og dårlig atmosfære, men for både arkitekter og museumsinstitutioner er det at arbejde aktivt med rummelig atmosfære et effektivt virkemiddel i forhold til at sikre oplevelser og stemning.

Men hvad er atmosfære både teoretisk og praktisk? Vi spørger, hvor atmosfæren kommer fra: Er den skabt af de arkitektoniske rammer? Skyldes den vores iscenesættelse af Festsalen som et historisk rum? Eller er atmosfære noget, der opstår i mødet mellem gæsten og rummet og mellem menneskerne selv?

Undervejs får du indblik i den nyrestaurerede festsals detaljer samt arbejderbevægelsens smag og idealer, når det kom til arkitektur og dekorationer ind til 1913. Christoffer vil også afsløre, hvornår arbejderbevægelsen endelig fik egne meninger om god indretning og ordentlig arkitektur.

Læs mere om festsalen