Udløbet Foredrag

Onsdag 06. dec. 2017 - 17:00-18:30

AFLYST: Fyraftensøl og debat: Arbejderens historie i DK

PÅ GRUND AF SYGDOM ER ARRANGEMENTET DESVÆRRE AFLYST. VI HÅBER AT KUNNE GENNEMFØRE DET PÅ ET SENERE TIDSPUNKT. Hvem er arbejderne i dag? Hvem har de været? Og er Liberal Alliance ”Danmarks sande arbejderparti”? Kom til fyraftensøl og bliv klogere på de kampe, der foregår om arbejderne i dag.

F20070115057_01 kopi

Til arrangementet vil MF for Socialdemokratiet Mattias Tesfaye og samlingschef på Arbejdermuseet & ABA Margit Bech Vilstrup give deres bud på, hvordan ”arbejderen” er blevet brugt som et mobiliserende og legitimerende kampbegreb fra den franske revolution frem til i dag. Og de vil diskutere, hvilke nye klassedelinger, der præger det 21. århundrede, hvor partier på tværs af det politiske spektrum har erklæret sig som moderne ”arbejderpartier” og derved har udfordret den traditionelle socialistiske forståelse af arbejderen.

Debatten vil bl.a. tage afsæt i Margit Bech Vilstrups nye Ph.d.-afhandling om samme emne: ‘Kampen om arbejderne – arbejderbegrebets politiske historie 1750-2017’.

Onsdag den 6. december kl. 17.00 – 18.30 på Arbejdermuseet:

Program:

  • Oplæg ved museumsinspektør v. Arbejdermuseet Margit Vilstrup: Hvordan har begrebet ’arbejder’ været anvendt politisk gennem historien?
  • Oplæg ved mf for socialdemokratiet Mattias Tesfaye: Er der en ny klasseforståelse på vej omkring arbejderbegrebet?

Arbejdermuseet, Rømersgade 22, 1362 København k

Entré: 75 kr. Billetter købes via Billetto her 

Arrangementet er del af foredragsrækken Kan det betale sig at arbejde? Om arbejde og det gode liv, der er arrangeret i et samarbejde mellem Grundtvigsk Forum, Vartov og Arbejdermuseet. Her har vi sat fokus på, hvad arbejde betyder for det gode menneskeliv i bred forstand, og hvordan opfattelsen af arbejdet har forandret sig over tid.