Udløbet Mad Torsdag 07. sep. 2023 - 17:00-19:00 Golden Days: Hyldest til rugbrødsmadden Hjem // Arrangementer // Golden Days: Hyldest til rugbrødsmadden Foredrag, smagsprøver og smørrebrød. Spis dig gennem industrialiseringen. På denne aften kan du tage plads ved bordet og få en dybere indsigt i vores hverdagsmads historie med smagsprøver fra de sidste 150 års historie. Det bliver en hyggelig aften med rigtig god mad fra Café & Øl-Halle. Torsdag 7. september 2023 Kl. 17-19 Pris: 350 kr. pr. person. Inkl.: Foredrag, smagsprøver, 1 Stjernepilsner og udpluk fra det store smørrebrødsbord – 5 stk. pr. person. Mulighed for tilkøb af snaps og andre drikkevarer på dagen. . BOOK BILLET » Foredrag med smagsprøver og smørrebrød fra Cafe- og Øl-Halle Foredragsholder Jesper Ravn Hansen fortæller om rugbrødets rejse ind i de danske madtraditioner fra industrialiseringen og frem. Vi spiser os gennem smagsprøver fra de sidste 150 års historie og indtager til sidst et udvalg fra Café & Øl-Halles store smørrebrødsbord. Jesper er cand. pæd. i didaktik og har specialiseret sig i madkultur og maden som prisme for at forstå de store linjer i vores hverdagsliv og historie. Under foredraget serveres en række udvalgte smagsprøver fra forskellige perioders rugbrødsmadder, og vi kommer både forbi fedtemadder fra dengang arbejderne flyttede til byen, til madder fra kolonihaven, krig og krisetider og fra dengang køleskabet kom. Hverdagsmad er kulturarv Da arbejderne rykkede til byerne i slutningen af 1800-tallet, vendte det op og ned på dagens måltider. Fra at spise varm mad på gården midt på dagen, måtte de nu ty til kolde, smurte rugbrødsmadder. Det passede bedre til fabrikkens døgnrytme. Madpakkens vigtigste del, rugbrødet, var med til at definere det 20. århundredes madkultur. Rugbrødet sejrede i alle afskygninger fra ydmyg klemme til fancy højtbelagt, og dens plads i danskernes madpakke er endnu noget af det, der får dagen til at hænge sammen. Se madpakkens historie i filmen her: