Udløbet For børn

02. jul. 2018 - 30. jul. 2018

Sommermandage med baggårdsstrabadser

sommermandage

Tag på sommerløjer med mor og far i hånden hver mandag i juli måned

Arbejdermuseet inviterer børn i alle aldre på baggårdsstrabadser, hvor du kan vaske Bennys bukser rene i vaskebjørnenes vaskeri, komme til højtlæsning i den hemmelige museumsgårdhave og lege med ord i børneudstillingen, Rimhelten Halfdan. Du kan lave din egen ABC-bog, høre om bogstavstyven, der stjæler bogstaver fra bøgerne eller få hjælp til at skrive dine egne historier. Indgang til museet og alle aktiviteter er gratis for børn under 18 år.

Drengemedis
Tre drenge nyder is til feriedag for B&W arbejdernes børn i 1954.

Program

Mandag  d. 2., 9., 16. og 23. juli

Kl. 10-12
LAV DIN EGEN ABC-BOG

Ordværksted ved forfatter og bibliotekar Helle Lauersen.
Helle vil med udgangspunkt i alfabetet inspirere og guide undervejs til, hvordan man med bogstaver, tegninger og collager kan skabe sin egen ABC bog.
Især for børn mellem 5-8 år.

OBS: begrænset antal pladser, forhør jer om mulighed for at deltage når i ankommer til museet.

Kl. 13-13:30
HØJTLÆSNING I GÅRDHAVEN

Ude i Arbejdermuseets ”hemmelige” gårdhave venter fortællingen om arbejderdrengen Halfdan og oplæsning af ”Fem små troldebørn”. Vi serverer saftevand til arrangementet.

Kl. 10-16
VASKERI I GÅRDEN

Bennys brændte busker skal vaskes rene i Vaskebjørnenes vaskeri. I Arbejdermuseets gård kan du få lov til at smøge ærmerne op og prøve kræfter med, hvordan man vaskede i gamle dage.


Mandag d. 30. juli

Kl. 11-12
BOGSTAVTYVEN

Mød forfatteren Maria Rørbæk i læsehjørnet, som I finder nede i udstillingen ’Rimhelten Halfdan’. Her fortæller hun den sjove og spændende historie om bogstavtyven og laver sproglege sammen med børnene. Der bliver både sange og udklædning og bagefter får de voksne tips til mere bogstav-sjov derhjemme eller i børnehaven / SFO´en.
Især for børn mellem 3 og 8 år.

OBS: Begrænset antal pladser – forhør jer når i ankommer til museet.

Kl. 13-13:30
HØJTLÆSNING I GÅRDHAVEN

Ude i Arbejdermuseets ”hemmelige” gårdhave venter fortællingen om arbejderdrengen Halfdan og oplæsning af ”Fem små troldebørn”. Vi serverer saftevand til arrangementet.

Kl. 10-16
VASKERI I GÅRDEN

Bennys brændte busker skal vaskes rene i vaskebjørnenes vaskeri. I Arbejdermuseets gård kan du få lov til at smøge ærmerne op og prøve kræfter med, hvordan man vaskede i gamle dage.

31936729_10156229575235420_8045509270613000192_n
Kom og vask Bennys bukser rene i vaskebjørnenes vaskeri i gården

Vi ses til ferie, ferie, ferie på Arbejdermuseet!