Fællessang

Torsdag 23. maj. 2024 - 17:30-19:30

Fællessang og Folkets Køkken: Grundlovsfejringens sange

På denne aften har vi fundet de sange frem, der er prismer for historien om den demokratiske udvikling fra den første borgerlige grundlov 1849 og til folk og fruentimmere fik stemmeret i 1915.

Fællessang_1920x1080

Torsdag 23. maj kl. 17.30-19.30 i festsalen på Arbejdermuseet
Billet:
195 kr. (Dørene åbnes kl. 17.30)
Inkl. høns i asparges og nye kartofler. Vegetarversion er også mulig, den skal bestilles på mail til ja@arbejdermuseet.dk senest 6 dage før.

KØB BILLET »

I den tidlige arbejderbevægelse spillede grundlovsfejringerne en stor rolle, hvorfor det også var afgørende at have sange til disse anledninger. I år er det 175-års siden, at vi fik den første grundlov og den dag i dag er der flere stemmer, der arbejder for, at vi skal blive bedre til at komme demokratiets festdag i hus. Vi skal synge arbejderbevægelsens hyldester af grundloven, men også høre om optakten til opgøret med den enevældige statsform. 

Grundlovsdag 1915 Horsens – stor

Historisk input og ønskekoncert 

Vær med i fællesskabet når vi synger os gennem 1987-udgaven af Arbejdersangbogen.  I første sæt guides vi igennem kendte og glemte sange krydret med både gode historier og piano. Som altid er historiker og huspianist Mikkel Skovgaard Petersen ved klaveret.  I aftenens andet sæt er det gæsterne der ønsker, hvilke sange fra Arbejdersangbogen, der skal synges. Og en lille anekdote om sangene er velkommen! 

Folkets Køkken 

Når vi har sunget os glade og varme i arbejdernes sangtraditioner serverer Café & Øl-Halle en favorit fra det danske husmandskøkken.