Udløbet Oplevelse

Lørdag 20. nov. 2021 - 10:00-17:00

Jul på Arbejdermuseet

stribe

Arbejderjul_FBevent_cover_1920x1005

Det sker i julen på Arbejdermuseet

20. nov- 30. dec 2021

Oplev den varme julestemning i arbejdernes ældste forsamlingsbygning midt i København. Gå en tur i vores klassiske udstilling 1950’erne, der er blevet pyntet op til jul med husmoderens små midler. Tag på nisseskattejagt med de mindste hver dag, deltag i museets traditionelle juletræsfester, kom på juleomvisning eller tag et spil julebanko på udvalgte torsdage i en god sags tjeneste.

Vi juler på Arbejdermuseet hver dag kl. 10-17 og kl. 10-20 hver torsdag.

Untitled Design (8)

Program:

Alle dage:

♦️ På skattejagt med nissepas – gratis for børn 

Kom med til til jul hos Familien Hansen i 1958. Udfyld dit nissepas, løs opgaverne og få en lille overraskelse.
Kan opleves hver dag. For børn fra 3 år. Husk, der er altid gratis entré for børn på Arbejdermuseet.

♦️ Jul i udstillingen 1950’erne – den hjemmelavede jul

I den 2-værelses lejlighed har den flittige husmor pyntet op til jul efter tidens dessiner. Hun måtte være kreativ og genbruge på grund af rationeringer, varemangel og høj arbejdsløshed efter 2. verdenskrig. Kogte kartofler blev tryllet om til fattigmandsmarcipan, og selv om familiens yngste kunne sidde i timevis og drømme sig væk i årets julekatalog fra Daells Varehus, så var gaverne under juletræet hjemmelavede. Pynten ligeså.

Oplev julen i en rationeringstid i den lille lejlighed og i butiksgaden på 1. sal i udstillingen 1950’erne.

Lørdage og søndage:

♦️Gratis juleværksted for børn

Vores gammeldags skolestue forvandles til juleværksted, hvor I ud fra gamle opskrifter kan lave kludedukker i julens farver. Fordyb dig med de mindste og få styr på den hjemmelavede julepynt eller de selvgjorte julegaver til jer selv eller andre.

♦️Gratis juleomvisninger

Tag med på juleomvisning i vores populære udstilling om 1950’erne. Hør fortællinger om juletræsfester, fattigmandskonfekt og den hjemmelavede jul. Tilmeld dig på dagen i butikken. Du kan komme på omvisning hver lørdag og søndag i perioden 27. november – 19. december kl. 12.00 og 14.00. Den tager 45 minutter og er gratis, når entré til museet er betalt. 

stribe

Særlige arrangementer:

Udvalgte torsdage kl. 17.30-20:

♦️ Julebanko med Børnenes Kontor

Find bankoformen frem, når vi på tre torsdage skal spille banko og spise en dejlig aftensmad i vores nye, flotte festsal. Vi samler ind til fordel for Børnenes Kontor, der hver år uddeler julekurve til flere tusind udsatte børn og deres familier.

Billetter koster 150 kr. pr. person og er inklusiv varm husmandskost og en bankoplade. Alle kan være med, og der vil være flotte præmier man kan vinde. Det vil også være muligt at tilkøbe flere bankoplader. Find billetter og mere info.

Det kan du også opleve hver dag:

Café & Øl-halles populære julebord

Vores historiske restaurant byder naturligvis på det store julebord  med alt, hvad hjertet kan begære. Klassisk smørrebrød i små anretninger, lune jule-favoritter som tarteletter, julesild, øko-flæskesteg og meget mere. Selvfølgelig er der også ris á la mande på bordet. Husk at reservere bord i god tid – se mere på Øl-halles hjemmeside

Kig også forbi til hjemmebagte æbleskiver og Glögg med hjemmelavet snaps.

Lækkerier i Kaffebaren

Nyd en varm kakao eller en kop kaffe med Rich’s i 50’er-Kaffebaren, og lad dig friste af julelækkerierne – Er du til honningkage eller små, sprøde julesmåkager? Eller hvad med en dejlig gløgg med lune æbleskiver? Få også en smagsprøve på fattigmandsmarcipan, som man lavede i 1950’erne, fordi der var rationering på mandler.

julikaffebaren

Gør dine juleindkøb i butikken

Julekalendere, kravlenisser, trommer til træet, julestjerner, kalenderlys, julegaver og legetøj til de mindste. Kom og gør et julefund i vores hyggelige butik.

🌲 Julestemning i festsalen 🌲

Mærk historiens vingesus når du træder ind i forsamlingsbygningens festsal, der siden slutningen af 1800-tallet har været scene for alverdens arrangementer for både store og små. Julen har siden 1880 været et tilbagevendende højdepunkt, med dets mange populære juleballer og juletræsfester i den prægtige festsal, som kunne huse op til 600 børn.

I oktober måned slog vi igen dørene op for festsalen, der har været gennem en omfattende restaurering, og nu står funklende og flot med nye udstillinger.

I salen finder du et smukt dekoreret juletræ, som kan beundres enten fra salens gulv eller balkon.

Untitled Design (12)

Glædelig arbejderjul og på gensyn i Rømersgade!

stribe