Udløbet Oplevelse

20. nov. 2022 - 30. dec. 2022

Jul på Arbejdermuseet 2022

stribe

Arbejderjul_FBevent_cover_1920x1005

Det sker i julen på Arbejdermuseet

20. nov- 30. dec 2022

Oplev den varme julestemning i arbejdernes ældste forsamlingsbygning midt i København. Gå en tur i vores klassiske udstilling 1950’erne, der er blevet pyntet op til jul med husmoderens små midler. Tag på nisseskattejagt med de mindste hver dag, deltag i museets traditionelle juletræsfester, kom på juleomvisning eller tag et spil julebanko på udvalgte torsdage i en god sags tjeneste.

Vi juler på Arbejdermuseet hver dag kl. 10-17 og kl. 10-20 hver torsdag.

billet-knap-sort-transparent

 

Program:

Alle dage:

♦️ På skattejagt med nissepas 

Kom med til til jul hos Familien Hansen i 1958. Udfyld dit nissepas, løs opgaverne og få en lille overraskelse.
Kan opleves hver dag. For børn fra 3 år. Pris 15 kr. Husk, der er altid gratis entré for børn på Arbejdermuseet.

♦️ Jul i udstillingen 1950’erne – den hjemmelavede jul

I den 2-værelses lejlighed har den flittige husmor pyntet op til jul efter tidens dessiner. Hun måtte være kreativ og genbruge på grund af rationeringer, varemangel og høj arbejdsløshed efter 2. verdenskrig. Kogte kartofler blev tryllet om til fattigmandsmarcipan, og selv om familiens yngste kunne sidde i timevis og drømme sig væk i årets julekatalog fra Daells Varehus, så var gaverne under juletræet hjemmelavede. Pynten ligeså.

Oplev julen i en rationeringstid i den lille lejlighed og i butiksgaden på 1. sal i udstillingen 1950’erne.

Lørdage og søndage:

♦️Julehistorier på loftet for de mindste  

Hør om lille Kajas helt særlige juleaften på landet, og dengang hun fik sin første julegave. Sæt dig godt til rette under museets skrå loftsbjælker og nyd en kop varm kakao, mens arbejderbørnenes julehistorier bliver vagt til live. Pris: 20 kr. inklusiv. kakao.

♦️Gratis juleomvisninger

Tag med på juleomvisning i vores populære udstilling om 1950’erne. Hør fortællinger om juletræsfester, fattigmandskonfekt og den hjemmelavede jul. Tilmeld dig på dagen i butikken. Du kan komme på omvisning hver lørdag og søndag i perioden 26. november – 18. december kl. 14.00. Den tager 45 minutter og er gratis, når entré til museet er betalt. Man melder sig til i butikken.

stribe

Særlige arrangementer:

♦️ Juletræsfester i festsalen

Kom til de traditionsrige juletræsfester i den gamle fantastiske festsal. Vi skal synge julen ind, danse om det funklende træ, lytte til arbejderbørnenes julehistorier, spise godteposer, lave sanglege og klippe-klistre.

D. 26. november, 4., 11. & 18. december
Kl. 10.30-12.00 & 14.30-16.00
Pris 65 kr. for børn og 90 kr. for voksne (inkl. entré)

Alle juletræsfester er udsolgt!

Photo: Malthe Folke Ivarsson

♦️ Julebanko med Børnenes Kontor

Hør Arbejdermuseets kor synge julen ind, spis dig mæt i varm risengrød, spil julebanko og vind flotte præmier når vi samler ind til fordel for Børnenes Kontor, der hvert år uddeler julekurve til flere tusind, udsatte børn og deres familier. Det vil også være muligt at tilkøbe en ekstra bankoplade.

Alle billetter til julebanko er udsolgt

Det kan du også opleve hver dag:

Café & Øl-halles populære julebord

Vores historiske restaurant byder naturligvis på det store julebord  med alt, hvad hjertet kan begære. Klassisk smørrebrød i små anretninger, lune jule-favoritter som tarteletter, julesild, øko-flæskesteg og meget mere. Selvfølgelig er der også ris á la mande på bordet. Husk at reservere bord i god tid – se mere på Øl-halles hjemmeside

Lækkerier i Kaffebaren

Nyd en varm kakao eller en kop kaffe med Rich’s i 50’er-Kaffebaren, og lad dig friste af julelækkerierne – Er du til honningkage eller små, sprøde julesmåkager? Eller hvad med en dejlig gløgg med lune æbleskiver? Få også en smagsprøve på fattigmandsmarcipan, som man lavede i 1950’erne, fordi der var rationering på mandler.

Gør dine juleindkøb i butikken

Julekalendere, kravlenisser, trommer til træet, julestjerner, kalenderlys, julegaver og legetøj til de mindste. Kom og gør et julefund i vores hyggelige butik.

Glædelig arbejderjul og på gensyn i Rømersgade🌲

stribe