Udløbet Oplevelse

Lørdag 23. nov. 2019 - 10:00-16:00

Jul for hele familien

stribe

Arbejderjul_16x9

Det sker i julen på Arbejdermuseet

23. nov- 30. dec

Oplev den varme julestemning i den gamle forsamlingsbygning. Gå en tur i vores klassiske udstilling 1950’erne, der er blevet pyntet op til jul med husmoderens små midler. Tag på gratis juleomvisning hver lørdag, gå på nisseskattejagt med de mindste hver dag eller kom til juletræsfest i festsalen på udvalgte søndage (alle er udsolgt)

Program:

Alle dage:

På skattejagt med nissepas – gratis for børn

Kom med til til jul hos Familien Hansen i 1958. Udfyld dit nissepas, løs opgaverne og få en lille overraskelse.
Kan opleves hver dag

Jul i udstillingen 1950’erne – den hjemmelavede jul

I den 2-værelses lejlighed har den flittige husmor pyntet op til jul efter tidens dessiner. Hun måtte være kreativ og genbruge på grund af rationeringer, varemangel og høj arbejdsløshed efter 2. verdenskrig. Kogte kartofler blev tryllet om til fattigmandsmarcipan, og selv om familiens yngste kunne sidde i timevis og drømme sig væk i årets julekatalog fra Daells Varehus, så var gaverne under juletræet hjemmelavede. Pynten ligeså.

Oplev julen i en rationeringstid i den lille lejlighed og i butiksgaden på 1. sal i udstillingen 1950’erne.

DSC03196

Café & Øl-halles populære julebord

Vores historiske restaurant byder på den store jule-smørrebrødsbuffet med at, hvad hjertet kan begære af klassisk smørrebrød i små anretninger, men også lune jule-favoritter som tarteletter, julesild og øko-flæskesteg og meget mere. Selvfølgelig er der også ris á la mande på bordet. Husk at reservere bord i god tid – se mere på Øl-halles hjemmeside

Kig også forbi til hjemmebagte æbleskiver og Glögg med hjemmelavet snaps.

Lækkerier i Kaffebaren

Nyd en varm kakao eller en kop kaffe med Rich’s i 50’er-Kaffebaren, og lad jer friste af julelækkerierne – måske en honningbombe eller små, sprøde julesmåkager.  Få også en smagsprøve på fattigmandsmarcipan, som man lavede i 1950’erne, fordi der var rationering på mandler.

julikaffebaren

Gør dine juleindkøb i butikken

Julekalendere, kravlenisser, trommer til træet, julestjerner, kalenderlys, julegaver og legetøj til de mindste. Kom og gør et julefund i vores hyggelige butik.

Lørdage: Gratis juleomvisninger

Tag med på juleomvisning i vores populære udstilling om 1950’erne lørdag d. 30. november samt d. 7. 14. og 21. december. kl. 14:00 – omvisningen tager 45 min. Hør fortællinger om juletræsfester, fattigmandskonfekt og den hjemmelavede jul. Tilmeld dig på dagen i butikken. Omvisningen er gratis, når entré til museet er betalt. 

UDSOLGT: Juletræsfester i Festsalen

OBS: Alle juletræsfester er udsolgt!

Kom til juletræsfest i den gamle festsal d. 1., 8. og 15. december. Vi skal synge, danse og høre fortællinger om arbejderbørnene Marianne og Erik, der var til juletræsfest i 1950’erne. Det koster 50 kr. at være med for børn og voksne + almindelig entré til museet. 

Glædelig arbejderjul og på gensyn i Rømersgade!

stribe