Udløbet Familie

22. nov. 2018 - 30. dec. 2018

Jul på Arbejdermuseet

stribe

Arbejderjul_16x9

Julehygge for hele familien på Arbejdermuseet

Fra det øjeblik du går gennem porten og videre ind i den gamle baggård, kan du mærke julehyggen brede sig. Lysene, træerne og lanternerne viser dig vej ind i varmen – ind på Arbejdermuseet. Her starter julen som i gamle dage, med kravlenisser, butikspynt, guirlander, småkager, honninghjerter, varm kakao og glade smil. Vi juler på Arbejdermuseet fra 22. november til og med 30. december.

stribe

Gratis juleomvisninger

I november og december måned har du mulighed for en helt særlig oplevelse, når vi åbner op for juleomvisninger i vores populære udstilling om 1950’erne. Omvisningen byder bl.a. på gensyn med de populære juletræsfester, fattigmandskonfekt lavet på kartofler, og fortællingen om den hjemmelavede jul.

Omvisningerne finder sted hver søndag kl. 12:00 d. 2., 9. og 16. december. Tilmelding er ikke nødvendig, først til mølle, vi mødes i butikken. 

stribe
For børn:

Juleskattejagt – få dit eget nissepas

Tag tilbage til dengang, julen var hjemmelavet hos Familien Hansen i 1950’er-udstillingen. Du får et nissepas, hvor du skal løse opgaver og får en jule-overraskelse til sidst. Nissepasset udleveres i butikken og er gratis for alle børn. Hver dag.

Kludedukkeværksted

Lav dine egne kludedukker i værkstedet i alle weekender i juleperioden og i juleferien fra d. 22.-30. december.

stribe

Juletræsfester i Festsalen

Siden 1882 har der været holdt juletræsfester for arbejdernes børn i festsalen i Forsamlingsbygningen. I år er ingen undtagelse. Kom til en dejlig eftermiddag med nissesjov, julesang og godteposer til børnene. Vi har juletræsfester (alle udsolgte) d. 1., 2., 8., 9. december kl. 13 – 15:30. Det koster 25 kr at være med for børn og voksne + almindelig indgang til museet (børn har gratis adgang)

Alle juletræsfester er udsolgte for i år.

stribe

Jul i 1950’er-udstillingen og i Kaffebaren

Nyd en varm kakao eller kaffe med Rich’s og hjemmebagte julesmåkager i 50’er-kaffebaren, hvor der er givet los på julepynt og ægte julestemning. Smag på efterkrigstidens jul i en tid med rationering og prøv de hjemmelavede havregrynskugler og ‘fattigmandsmarcipan’ lavet af kartofler.

Du også opleve den julepyntede 1950’er udstilling, hvor den flittige husmoder i har pyntet den 2-værelses lejlighed op til jul efter tidens dessiner. I butiksgaden drømmer både børn og voksne om tidens store statussymbol – fjernsynet. Velkommen til jul i 1950’erne – årtiet der bød på rationeringer, arbejdsløshed og kold krig, men som også rummede en stærk tiltro til, at fremtiden ville blive bedre end fortiden.

DSC03221

Gør dine juleindkøb i butikken

Vi sælger gammeldags julekalendere, kravlenisser, julepynt, julegaver og legetøj til de mindste. Kom og gør et julefund i vores hyggelige butik.

stribe

Café & Øl-halle byder på gløgg og julefrokost

Prøv Øl-halles æbleskiver og gløgg med et skvæt hjemmelavet figensnaps til.

Julefrokost med juleplatter og hjemmelavede klassikere -som gravad laks fra Hvide Sande, øko-flæskesteg, sild og hjemmebrygget snaps. Serveres som a la carte mandag til fredag.

Det store julebord med alt, hvad du drømmer om af julelækkerier fra tarteletter med frilandshøns til karrysild og julesild, øko-flæskesteg, ostebord, ris a la mande og meget, meget mere. Mandag – fredag som tallerkenservering og om lørdagen som den store julebuffet.

stribe