Udløbet Oplevelse

26. nov. 2023 - 26. nov. 2023

Juletræsfest på Arbejdermuseet

Kom til traditionsrig juletræsfest i Arbejdermuseets historiske festsal.

Mærk historiens vingesus, når vi åbner op til den magiske julestemning på udvalgte søndage.
Træd ind i den pyntede festsal og tag plads omkring juletræet sådan som generationer af arbejderbørn har gjort igennem tiden. Traditionen tro skal vi synge julen ind, danse om det funklende træ, lytte til arbejderbørnenes julehistorier, spise godteposer, lave sanglege og klippe-klistre. Og hvem ved, måske har nissen været på spil…

Søndag 26. november 2023,
kl. 10.30 – 12.00 og
kl. 14.00 – 15.30
(Dørene åbnes præcist)

Billetter
voksen: 125 kr inkl. kaffe/te samt entré til museet

Børn (2-18 år) inkl. godtepose og saftevand: kr. 65,-

Jul på Arbejdermuseet hver dag

Hver dag kan du opleve julehygge på Arbejdermuseet fra 18. november – 30. december. Og på udvalgte torsdage kan du komme til julebanko til fordel for Børnenes Kontor.
Se hele juleprogrammet på Arbejdermuseet her »

Om juletræsfesterne i forsamlingsbygningens historiske festsal:

Den første juletræsfest blev afholdt i festsalen i 1880, og i Socialdemokraten kunne man læse om, hvordan de 600 børn og deres forældre fornøjede sig med legetøj, dans samt kager med mælk, hvorefter orkestret spillede op med ’Socialisternes March’, og børnene marcherede rundt om juletræet.

At holde juletræsfest blev en tradition, der bredte sig til mange fagforeninger. Og fra 1880’erne kan man i de næste mange år læse i avisen om stribevis af juletræsfester, der afholdes i Forsamlingsbygningen. I takt med festernes popularitet og voksende medlemstal i fagforeninger måtte billetsalget begrænses og juletræsfesterne rykkede i de store fagforeninger til den større sal i Folkets Hus på Enghavevej.
På Arbejdermuseet holder vi traditionen i live. Her er juletræsfesterne er et af årets højdepunkter, der samler store og små om træet, historien og fællesskabet i forsamlingsbygningens ramme.