Udløbet Arrangement

Tirsdag 08. mar. 2022 - 8:30-9:30

Kampdag i hyldest til Tine Bryld

Vær med, når vi kickstarter 8. marts og hylder hele Danmarks stærke, sociale stemme, Tine Bryld.

Kampdag 8 marts

Mød op i festsalen på Arbejdermuseet og start din kampdag med et skud god energi, en kop sort kaffe og et foredrag om Tine Bryld af journalist og forfatter Gitte Løkkegaard.

Køb din billet her. Den koster 50 kr. pr. person + gebyr.

I år er det 50 år siden, at socialrådgiver Tine Bryld for første gang bød velkommen til radioprogrammet TVÆRS, hvor hun de næste 36 år talte unge igennem kærestesorger, ungdomsarbejdsløshed, desillusion, forældreproblemer og ensomhed.

Men hvem var Tine Bryld egentlig? Og hvad drev hende i sit enorme sociale engagement og utrættelige arbejde for at give stemme til samfundets unge, udsatte og udstødte?

Kære Tine, vi mangler dig til at fortælle os, at vi altid er værd at elske – ikke kun, når vi er perfekte. Gitte Løkkegaard, forfatter, journalist og årets oplægsholder.

Tine Bryld – hele Danmarks socialrådgiver  

I første omgang sagde Tine Bryld nej tak, da DR’s Ungdomsafdeling for 50 år siden spurgte, om hun ville være vært på Danmarks første ungdomsrådgivning for unge. Hun mente, at hun med sine 32 år var alt for gammel til det job. Men hun endte med at sige ja og sad så på TVÆRS i 36 år, Grundtonen var altid den samme – nemlig , at man var okay, selvom man kom til at gøre dumme ting, og at man godt kunne føle sig udsat og udenfor og samtidig være en, andre godt gad høre på.

I 2015 blev Tine Bryld kåret til den mest betydningsfulde danske kvinde i 100 år af DR´s brugere i markeringen af 100 året for kvindelig valgret. På anden pladsen kom Helle Thorning Schmidt og på tredjepladsen, Dronning Margrethe 2.

Gitte Løkkegaard – årets oplægsholder

Journalist og forfatter Gitte Løkkegaard kendte og fulgte Tine Bryld gennem flere år. Hun er forfatter til biografien; Tine Bryld – et lettere kaotisk ridt og er netop nu aktuel med podcasten “Tine stemme“.