Udløbet Arrangement

23. feb. 2018 - 04. mar. 2018

KBH læser: MANIFEST

Kom til manifestmaraton, ordbanko og vær med til at hylde Karl Marx, når Arbejdermuseet åbner dørene for KBH læser

Festsalen_Arbejdermuseet kopi
Igen i år er Arbejdermuseet en del af litteraturfestivalen Kbh læser, som samler københavnerne om litteratur og læsning. Temaet for årets festival er MANIFEST, og med dette udgangspunkt sætter Arbejdermuseet fokus på Karl Marx og Det Kommunistiske Manifest. I 2018 er det 170 år siden, at manifestet så dagens lys. Samtidig kan vi fejre 200 året for Karl Marx’ fødsel. Det sker på Arbejdermuseet under KBH læser:

Manifestmaraton – vi folder manifesterne ud

På festivalens åbningsdag 23. februar inviterer Arbejdermuseet sammen med Hovedbiblioteket til manifestmaraton under overskriften ”Vi folder manifesternes faner ud”. Fem forfattere har hver især skrevet et manifest til aftenen og valgt et uddrag fra deres favorit manifest. Oplev helt nyskrevne manifester og manifester båret af historiens vingesus oplæst af forfatterne selv samt af en inviteret skuespiller.

De inviterede forfattere er: Kristina Stoltz, Glenn Christian, Ursula Scavenius, Lone Aburas og Hanne Viemose.
Skuespiller Morten Burian vil afbryde oplæsningens ligevægt med indbrud fra historiens klassiske manifester.

Tid & sted
23. februar kl. 17-20
Arbejdermuseets festsal, fri entré
Se mere på facebook


AKT1 Bankodrama – ordbanko

Få en fuld plade med replikker, vind litterære præmier – og måske en and – når radiodramakollektivet AKT1 afholder bankodrama i Arbejdermuseets festsal! Skuespiller Therese Glahn er vært.

Tid & sted
28. februar kl. 17-19
Arbejdermuseets festsal
Entré  30 kr + billetgebyr. Køb billet her


Bogudstilling – Marx & Manifestet

Biblioteket indeholder en rig samling af værker af og om Karl Marx. Det Kommunistiske Manifest findes også i en række forskellige udgivelser og oversættelser. Under festivalen vil der på museets 1. sal være en bogudstilling med disse værker. Her har man mulighed for at læse eller genlæse Karl Marx’ teorier og studere de forskellige udgaver af manifestet. Bogudstillingen findes fra 23. februar.

F20130707075 kopi

Se det fulde program for KBH læser

Læs mere om karl Marx og om Det kommunistiske Manifest i vores tema