Udløbet Arrangement

Torsdag 08. mar. 2018 - 8:30-9:30

Kickstart Kvindernes Kampdag

Kickstart 8. marts på Arbejdermuseet, hvor vi samles til morgensang og foredrag om spændingen mellem rødstrømpebevægelsen og arbejderklassens kvinder. Afslutningsvis spiller Det Kønne Kartel et par af deres skarpe og humoristiske sange.

8 marts igen

”Kvindesag mig her og kvindesag mig der. Jeg går ikke ind for en eller anden halvfilosofisk udlægning af det helt konkrete problem, at mændene på en eller anden mystisk måde altid forstår at mele kagen for sig selv.”

Sådan sagde Edith Olsen, formand for Kvindeligt Arbejderforbund i Danmark i, 1969. Parolen ’Ingen kvindekamp uden klassekamp – Ingen klassekamp uden kvindekamp’ blev fremført af rødstrømpebevægelsen. Men I hvor høj grad så arbejderklassens kvinder egentlig sig selv afspejlet i Rødstrømpernes projekt?

Kom og hør historiker Astrid Elkjær Sørensen fortælle om samarbejder og stridigheder mellem fagforbundenes kvinder og rødstrømpebevægelsen.

Til arrangementet serveres stærk sort kaffe, og sammen synger vi den gamle kampsang ”Selvom vi er kvinder” akkompagneret af Det Kønne Kartel.

KØB BILLET PÅ BILLETTO HER


Er der stadig klasseskel i ligestillingskampen?

I sit oplæg vil Astrid bl.a. komme ind på, hvordan de kvindedominerede fagforeninger aldrig har haft det samme fokus på den personlige histories betydning som rødstrømperne. Rødstrømpernes fokus på at nedbryde samfundets skønhedsidealer og sætte kvindens krop og seksualitet fri synes ligeledes at ligge langt fra de kvindedominerede fagforeninger, der ligestillingsmæssigt i det store hele har holdt sig til projekter med direkte relation til arbejdsmarkedet.

I anden halvdel af oplægget vil Astrid Elkjær Sørensen fortælle om, hvordan nutidens ligestillingskampe adskiller sig fra 1970’ernes kvindeoprør, og hvordan fortidens kampe og stridigheder har sat sig varige spor. Afslutningsvis diskuteres det, om der stadig er klasseskel i ligestillingskampen, og hvilke potentielle konfliktflader den moderne ”kvindebevægelse” står overfor

Kickstart med sort kaffe

Arrangementet foregår d. 8. marts fra kl. 8.30 – 9.30 i Arbejdermuseets festsal. Det koster 40 kr at deltage – inklusiv en kop stærk sort kaffe.

KØB BILLET PÅ BILLETTO HER