Udløbet Arrangement

Torsdag 23. feb. 2023 - 18:00-20:00

Fællessang og Folkets Køkken: Krig og Fred

Kom ind til Fællessang og Folkets Køkken til en aften, hvor vi bliver klogere på de sange, der er produkter af krigstider.

Fællessang_1920x1006 (1)

Vi nærmer os årsdagen for Ruslands invasion af Ukraine. Det var svært at forestille sig, at der igen skulle være ufred i Europa, og efter et år har krigen endnu ikke fundet sin afslutning. Til Fællessang og Folkets køkken vil vi besøge både krigstider og drømmen om fred, mens vi lader vores stemmer forenes og deler et måltid.

Torsdag 23. februar, kl. 18-20
Billetter: 170 kr. pr. person
Inklusiv: Ølben fra glade Duroc grise m. mos & vinterkål. Vegetarversion er også mulig, den skal bestilles på mail til ja@arbejdermuseet.dk senest 6 dage før.

BILLETTER »

Fredssange i Arbejdersangbogen

Arbejdersangbogen er rig på både fredssange, men også sange, der på forskellige måder er produkter af krig og krigshandlinger. Vi bruger som altid sangene til at blive klogere på historien.

Vi vil ta vare på
skønheden, varmen
som om vi bar et barn
varsomt på armen!
– Kringsat av fjender

Fællessang
Vær med i festsalen, når vi for en stund bliver et stort syngende fællesskab! Arbejdersangbogen gemmer på et utal af fantastiske sange, der hver og en fortæller en bid af arbejdernes historie. Du bliver guidet gennem de kendte og de glemte sange krydret med både gode historier og piano.

I denne sæson har vi justeret lidt på konceptet. Aftenens første sangsæt bliver vores historiske gennemgang, mens andet sæt er en ønskerunde. Man kan derfor ønske frit fra den arbejdersangbog, vi synger fra – nemlig 1987-udgaven.

Folkets Køkken
Velkommen ved langbordet! Når vi har sunget os glade og varme i arbejdernes sangtraditioner serverer Café & Øl-Halle en favorit fra det danske husmandskøkken.

At synge er at stå sammen
At synge sammen understreger, det at stå sammen om noget. Derfor har sang ofte en vigtig plads i folkelige bevægelser, det gælder også for arbejderbevægelsen. Der bliver sunget til møder, strejker, fejringer, jubilæer, faneindvielser, demonstrationen m.m. Sangens potentiale som kampmiddel overfor magthavere og autoriteter har givet sangkultur en særlig plads i arbejderbevægelsen. Vi synger fra Arbejdersangbogen, og fejrer, at det snart er 100 år siden, AOF udgav den første røde sangbog.

Aftenens vært er historiker og musikformidler Mikkel Skovgaard, der tidligere har foldet sangskatten ud gennem podcast og radio hos Højskolerne og på P2 samt til en række fællessangsarrangementer og alsangsforedrag.

20220908_GD_Kvindesange_FotosMaltheIvarsson_0126