Udløbet Oplevelse

Fredag 11. okt. 2019 - 18:00-23:59

Kulturnatten: Det store svendegilde

Kulturnat

Vi fejrer alle tiders svende på kulturnatten

– og du er inviteret med!

Vær med, når vi fylder den gamle forsamlingsbygning med musik, mad, faglærte hænder og masser af øl.
Fra kvist til kælder kan du komme tæt på håndværkstraditioner gennem tiden.

I festsalen er håndværkercatwalk, hvor modige håndværkere viser deres arbejdsuniformer frem. Du kan også komme helt tæt på unge lærlinge, og høre om deres hverdag og hvordan det var at repræsenteret Danmark til VM i Skills 2019.

Husk – der er kun adgang til Kulturnatten med kulturpasset, der købes i 7-11 og på kulturinstitutioner – heriblandt på Arbejdermuseet.

Håndværkerliv og swingmusik

Du kan møde de traditionsrige navere på loftet, og besøge oraklet i skurvognen i særudstillingen Håndens Arbejde.
Nyd fagenes smukke, historiske faner, der kommer til at pryde bygningens facade, med røde og guld nuancer i et unikt lysshow.

Varm dig med en god gang gullashsuppe i baggården, og synge med på Strejkedrengenes slagsange.
Indendørs kan du fyre den af til svedig amerikansk swingmusik, når bigbandet spiller svendegildet op til dans.

Aftenens program:

Kl. 18:00
Dørene åbnes!

🔻Festsalen kl. 18-24:

På Festsalens catwalk kan du opleve, hvordan de forskellige arbejdsuniformer tager sig ud fra fag til fag, når helt almindelige håndværkere betræder podiet. Showet giver både indsigt i forskellige fags traditioner indenfor påklædning, men også i personlige historier. Aftenens fællessang føres an af Strejkedrengene, der synger os igennem Bagersangen, Den sorte Smed, Blikkenslagersangen og andre af fagenes stolte sange. Aftenens dansebrag bliver 17-mandsorkestret
Carlsberg Tuborg Bigband, der spiller svendegildet op til dans med klassikere fra den amerikanske swing.

🔻Håndens Arbejde – særudstilling Kl. 18-23:

I udstillingen Håndens Arbejde kan du hele aftenen møde håndværkere fra Danmarks vigtigste landshold: Vindere af SkillsDenmark – DM i Skills, der også lige har repræsenteret Danmark ved World Skills. Kom helt tæt på konditoren, maleren, snedkeren og flisemuren, når de unge mennesker viser deres talenter i værkstedet.

Læg vejen forbi Værkstedsscenen og hør, hvad de fortæller om vejen fra uddannelsesvalg til guldmedaljer, om at øve sig til perfektion og om at holde svendegilde. Vil du selv være dus med din håndværkeridentitet, så besøg oraklet i den historiske skurvogn. Her kan du få smedet et håndværkerøgenavn, der passer til dine talenter af automatdigteren Claus Ankersen.

🔻På Loftet kl. 18-21.30

På Arbejdermuseets bjælkeloft kan du besøge Naverhulen. Her kan du drikke en skål af navernes særlige glas-drikkestøvle, synge med fra de farende svendes sangbog og få en røverhistorie, når de berejste fortæller om at tage på valsen med sit fag.

🔻Børnenes Arbejdermuseum kl. 18-22

På Børnenes Arbejdermuseum kan børn som altid gå til hånde som mælkedrenge og budpiger. Det legendariske kludedukkeværksted i skolestuen holder også åbent.

DSC02430

 

Arrangementet er støttet af:

NordeaFonden_Logo_Payoff_Black_RGB