Udløbet Arrangement

Onsdag 29. apr. 2020 - 17:00-19:00

AFLYST: Læsekreds: Strejken og litteraturen

Henry_Luyten_-_The_strike_edited

Som politisk modstandsform har strejken spillet en central rolle i den moderne historie som fagbevægelsens vigtigste våben. Den position sætter sig også igennem i litteraturhistorien, hvor der findes en omfattende – men også overset – tradition for strejkelitteratur.

Denne læsekreds dykker ned i strejkens skandinaviske litteraturhistorie. Læsningen er (uddrag af) eksemplariske skønlitterære værker af Martin Andersen Nexø, Bente Østrup Madsen og Henrik Johanneson og giver anledning til at diskutere strejkens karakteristika og historiske udvikling, ligesom læsekredsen også rejser spørgsmålet om (arbejder)litteraturens betydning og funktion.

Læsekredsen strækker sig over 3 onsdage i april og afholdes af litteraturforsker Nicklas Freisleben Lund (Syddansk Universitet), hvis afhandling ”I ambivalent kamp. Strejken og romanen, 1850-1950″, modtog Arbejderhistorieprisen 2019.

Send en mail til: mko@arbejdermuseet.dk om tilmelding. Der kan være max. 15 deltagere. Der er et kaffe/kage-gebyr på 120 kr. for de tre kursusgange. Gebyret betales direkte, når kurset begynder.  De tekstuddrag, der vil blive diskuteret i læsekredsen, sendes digitalt til deltagerne før læsekredsen begynder.

Læsekredsen er lavet i samarbejde med SFAH