Koncert

Søndag 22. sep. 2024 - 19:30-21:30

Løft kun dit hoved og sving din kasket 🎶

Koncert med Mogens Dahl Kammerkor pĂĽ Arbejdermuseet, byder bl.a. pĂĽ en genpdagelse af A.C. Meyers kantate fra den 8. Internationale Socialistkongres i 1910.

Midsommerkoncert-1aa-1860×1023

Golden Days festivalens afslutningskoncert finder sted pü Arbejdermuseet 

Søndag 22. september kl. 19.30-21.30 i festsalen

Køb billet pü Mogens Dahl Kammerkors hjemmeside:

KØB BILLET 

Koncertens omdrejningspunkt er det arbejdende folk. Indledningsvist vil råbene fra gadesælgernes London manifestere sig med Luciano Iberios virtuose og vokalt eksperimenterende cyklus ”The Cries of London”. Anderledes afdæmpede er stemmerne i uropførelsen af det nyskrevne værk ”Work with Love” af Per Gunnar Peterssons med tekster fra Kahlil Gibrans bog, The Prophet. Aftenen bindes sammen af Stravinskys ”Three Pieces for Clarinet solo”.  

Den glemte kantate

Aftenens hovednummer er den historiske genopførelse af folketingsmanden A.C. Meyers kantate skrevet til den 8. Internationale Socialistkongres i 1910. Kongressen samlede delegerede fra 23 lande og åbnede med at 500 sangere fra håndværksfagenes arbejderkor sang Meyers kantate. Kantaten sammenskrev de forskellige landes arbejdersange og slutter med Meyers version af ”Internationale”. Det socialdemokratiske folketingsmedlem, Mogens Jensen er med til at sætte scenen for kantaten i 1910 og Arbejdermuseets egen Kristian Bonde Jørgensen vil optræde som Gustav Bang, der holdt en tale på tysk, engelsk og fransk i mellem kantatens to dele. Læs mere om kongressen.  

Koncertens afsluttes med Jørgen Jersilds sansemættede musik til Åge Berntsens digt ”De lyse Nætter”. Samt Per Gunnar Peterssons ”Aftonland”, der er blevet kammerkorets signaturværk. 

Arrangementet er en del af Golden Days festival Golden Days pĂĽ arbejde.

Optoget med Stauning, 8. inter. socialistkongr_

Billede: Stauning akkompagneres af nogle af de internationale delegerede. De gür gennem byen mod Søndermarken til folkefest pü kongressens første aften. Socialistkongressen regnes i øvrigt for den unge Staunings svendestykke.