Torsdag 15. sep. 2022 - 17:00-19:00

Golden Days: Marie Christensen og tjenestepigernes kamp

Nyd en kop varm the i Arbejdermuseets smukke Festsal, mens du lytter til skuespillerinde Rosalinde Mynster, der læser hjerteskærende erindringer op fra nogle af Danmarks mange tjenestepiger. Arrangementet er en del af Golden Days festivalen QUEENS.

Marie Christensen
Marie Christensen taler i Søndermarken 1907

Pris: 130 kr. inkl. varm the

For lidt over 100 år siden var det helt normalt at blive ung pige i huset, mens rettigheder, ordentlige forhold og varm the ikke fulgte med i pakken! Denne aften hylder vi Marie Christensen, der viede hele sit liv til at organisere danske tjenestepiger og gøre dem til faglærte, respekterede og veluddannede husassistenter.

Historiker Dorthe Chakravarty er moderator for en samtale, hvor du kan høre mere om Marie Christensen og hendes kamp, når Arbejdermuseets vicedirektør Linda Nørgaard fortæller om sin favorit arbejderkvinde, og historiker Birgitte Possing kommer nærmere ind på arbejderkvindernes forhold og hvilke problemer nutidens historikere oplever, når de forsøger at finde kvinderne i historien.

Panelets sidste gæster er Jean Gocotano, der ligesom Marie Christensen selv har arbejdet som tjenestepige – nemlig som au pair. Jean blev også indigneret over de dårlige arbejdsforhold og kastede sig ind i den faglige kamp for at organisere au pair-piger i en globaliseret verden. I dag arbejder hun for FOA med rådgivning af au pair-piger i Danmark. Jean har sin FOA-kollega Pia Heidi Nielsen med, der som sektorformand også arbejder med au pair-pigerne.

Arrangementet er en del af Golden Days festival, der i år har temaet QUEENS. Golden Days har i anledningen af festivalen dedikeret en piedestal til Marie Christensen.

Sidste del af samtalen foregår på engelsk.