Onsdag 27. nov. 2019 - 17:00-18:00

Walk & talk: Danmarks bedste gourmetslagterlærling

walk and talk slagter

Kom på walk & talk i vores udstillingen med Nanna, Danmarks bedste gourmetslagter-lærling.

Køb billetter via billetto.

Dette efterår kan du møde en række seje kvinder fra Danmarks vigtigste landshold, nemlig fire af guldvinderne fra DM i Skills 2019. De er Danmarks bedste lærlinge inden for fagene: bager, konditor, gourmetslagter og tjener, og har gjort os den ære at komme fortælle om deres fag i særudstillingen Håndens Arbejde. Onsdag d. 27. november er det gourmeslagterlærling Nanna Lundsgaard, der lægger vejen forbi museet.

Gourmetslagter Nanna LundsgaardVinder af DM i Skills

Det handler om evner, men også om vilje, siger Nanna Lundsgaard, når hun fortæller om vejen til DM guldet.

Mens hun arbejdede i en slagterafdeling i sit sabatår og overvejede hvilken universitetsuddannelse hun skulle søge ind på, fik råvarerne, kunderne og de fine udskæringer taget i hende. Hun gik i lære som gourmetslagter, bl.a. fordi at hun kunne se, at det var en uddannelse fuld af muligheder. Faget giver både Nanna fede oplevelser i hverdagen og mulighed for at nørde helt igennem for at blive den bedste. Og det er de motivationskilder, som hun tager med sig, når hun skal forberede sig på svendeprøven til næste år.

Vi glæder os til denne omvisning og til at Nanna åbner slagternes forunderlige verden op for os.

Arrangementet koster 50 kr. og giver adgang til museet efterfølgende (Normalpris kr. 90,-)

Billetter kan købes via billetto.

Se også:

Walk and talk 25. september

Walk and talk 27. november

Walk and talk 29. januar

Arrangementet er støttet af:

NordeaFonden_Logo_Payoff_Black_RGB

Læs mere om Nanna i interviewet herunder:

Gourmetslagter Nanna Lundsgaard_credit skills danmark_edited
Foto: Skills Denmark

Hvad fik dig til at gå ind i dit fag? / Er der noget bestemt der har inspireret dig til at vælge dit fag?

Jeg valgte oprindeligt at tage uddannelsen af mange årsager. Jeg havde arbejdet på deltid i en slagterafdeling i mit 2 sabbatår. Jeg havde gået og kredset om flere forskellige universitetsuddannelser, men ingen var helt rigtige. Jeg blev så glad for at gå på arbejde hver dag, og hørte hvor bredt uddannelsen strakte, at jeg blev nødt til at give det et skud.

Er der en oplevelse med dit fag, der har sat sig i dig og gjort dig helt sikker på, at du er endt på rette hylde?

Jeg har heldigvis masser af situationer i min hverdag i butikken, hvor jeg har fede oplevelser med faget. Både med råvare, produktion, kunderne og meget mere.
Men der er selvfølgelig ingen tvivl om, at det at vinde danmarksmesterskabet, var en bekræftelse i, at jeg ikke har valgt helt ved siden af.

Hvad betyder det for dig, at du har vundet Skills inden for dit fag?

Det betyder rigtig meget for mig. Det er en stor ære, da jeg har meget respekt for de andre deltagere. Det betyder forhåbentlig også at jeg er godt rustet til fx svendeprøven næste år.