Udløbet Foredrag

Onsdag 30. okt. 2019 - 17:00-18:00

Walk & talk: Særomvisning med konditor Anne Banke

 walk and talk konditor
Find gratis billetter via billetto.

Oplev særudstillingen Håndens Arbejde med en håndværkers blik. Gå med og hør en personlig, faglig fortælling folde sig ud.

Uden at ryste på hænderne vandt 20-årige Anne Banke titlen som Danmarks bedste konditorelev til DM i Skills 2019 – den årlige konkurrence for landets erhvervsuddannelser. Efter tre dages hård konkurrence ud i temaet trolde og hekse, imponerede Anne med sine fyldte chokolader, marcipanfigurer og et imponerende kunstværk i sukker, der forestillede en trold på en glinsende paddehat.

Dette efterår kan du møde en række seje kvinder fra Danmarks vigtigste landshold, nemlig fire af guldvinderne fra DM i Skills 2019. De er Danmarks bedste lærlinge inden for fagene: bager, konditor, gourmetslagter og tjener, og har gjort os den ære at komme fortælle om deres fag i særudstillingen Håndens Arbejde. Onsdag d. 30. oktober er det konditorlærling Anne Banke, der lægger vejen forbi museet.


Se også:

Walk and talk 25. september

Walk and talk 27. november

Walk and talk 29. januar


Anne Banke har bagt siden barnsben, og i en ung alder beklædte hun kager inspireret af amerikanske tv-programmer. På omvisningen vil hun bl.a. fortælle, hvad det har betydet at deltage i Skills i forhold til at dygtiggøre sig, eksperimentere og nørde ned i de mindste detaljer. Anne kommer fra Brønshøj og har gået på NCC I Ringsted, som er det eneste sted, der uddanner konditorer i Danmark.

Arrangementet er gratis

Billetter kan hentes på billetto.

Læs mere om konditor Anne Banke:

56416965_2285594241715519_1709576983791968258_n(1)
Foto: @annebanke på Instagram – Vinder af DM i Skills 2019

Hvad fik dig til at gå ind i dit fag? / Er der noget bestemt, der har inspireret dig til at vælge dit fag?

Min mor er inden for køkkenbranchen også, så hver gang jeg har haft ideer til at gå i gang i køkkenet, fik jeg aldrig et nej som lille. Første gang hvor jeg nok blev bevidst om, at jeg skulle denne vej var i 6.-7. klasse, hvor jeg lavede en stor studenterkage til min kusine. På det tidspunkt var jeg meget drevet af det visuelle, og inspirationen kom helt klart fra de amerikanske tv-programmer om store beklædte kager. Fokus for min bagning har heldigvis flyttet sig med årerne.

Er der en oplevelse med dit fag, der har sat sig i dig og gjort dig helt sikker på, at du er endt på rette hylde?

Efter at have været i lære et par måneder, havde jeg slet ikke skænket skolebænken en tanke. Det at arbejde hver dag, og være en del af en produktion, passer mig rigtig godt. Men der hvor jeg føler mig rigtig godt tilpas, er forberedelserne inden en konkurrence. Hvor man giver al ens fritid til at få gjort ens produkter lige i skabet. Det med at gå og eksperimentere og finjustere gang på gang, det elsker jeg. Man lærer enormt meget.

Går du efter at være den bedste inden for dit fag? (Nu har du vundet Guld v. Skills, men stræber du efter at være blandt de bedste generelt, dvs. udover blandt lærlinge?)

Hmmm, det er aldrig med den vinkel eller indstilling/mål, jeg har gået med i hovedet. Jeg har fundet ud af, hvilken type konditor jeg gerne vil være, og hvilket niveau jeg gerne vil opnå. Som sagt tidligere, passer nørden med detaljer og at arbejde under pres mig virkelig godt. Derfor er jeg også en del af det danske konditorlandshold, hvor en del af min fritid bliver brugt.