Onsdag 29. jan. 2020 - 17:00-18:00

Walk & talk: Danmarks bedste tjenerlærling

Walk & talk tjener

Kom på walk & talk i vores udstilling med Freja, Danmarks bedste tjenerlærling.

Køb billetter via billetto.

For at mestre tjenerfaget må man have viden om gastronomi, anretning, borddækning, vine, sprog og psykologi. Og det har den 20-årige tjenerelev Freja Staghøj, der egentlig er fra Hundested, men til dagligt er i lære på Admiral Hotels Salt. Freja beskriver sig selv som et konkurrencemenneske, og som en del af det danske tjenerlandshold glæder hun sig til at repræsentere Danmark ved Worldskills i Rusland i august 2019. Freja er passioneret omkring sit fag og høster priser for sin fremtræden og evne til at vise opmærksomhed og nærvær. Under omvisningen kommer vi blandt andet til at høre mere om, hvorfor netop de kompetencer er vigtige for at blive en dygtig tjener

Dette efterår kan du møde en række seje kvinder fra Danmarks vigtigste landshold, nemlig fire af guldvinderne fra DM i Skills 2019. De er Danmarks bedste lærlinge inden for fagene: bager, konditor, gourmetslagter og tjener og har gjort os den ære at komme fortælle om deres fag i særudstillingen Håndens Arbejde. Onsdag d. 29. januar er det tjenerlærling Freja Staghøj, der lægger vejen forbi museet.

Arrangementet koster 50 kr. og inkluderer entré til museet (normalpris 90 kr.)

Billetter kan købes via billetto.

Se også:

Walk and talk 25. september

Walk and talk 30. oktober

Walk and talk 27. november

Læs mere om Freja i interviewet herunder.

tjener Freja Staghøj med Løkke_Skills Danmark_edited
Foto: SkillsDenmark

Hvad fik dig til at gå ind i dit fag? / Er der noget bestemt, der har inspireret dig til at vælge dit fag?

Min store lyst til tjenerfaget er drevet af min enorme passion og nysgerrighed for netop dette fag. Det er et fag, hvor jeg får lov til af være meget videns søgende, og jeg oplever en stor tillid fra mine kollegaer.

Er der en oplevelse med dit fag, der har sat sig i dig og gjort dig helt sikker på, at du er endt på rette hylde?

Jeg blev i marts 2019 udvalgt til at være den tjener, der skal repræsentere Danmark ved VM i Skills i Rusland til august. Dette er den største præstation, jeg har opnået gennem min tid i tjenerfaget og er samtidig den præstation, jeg er mest stolt af og beæret over.

Går du efter at være den bedste inden for dit fag? (Nu har du vundet Guld v. Skills, men stræber du efter at være blandt de bedste generelt, dvs. udover blandt lærlinge?)

Jeg er konkurrencemenneske til fingerspidserne og stræber derved også efter engang at blive kåret til årets tjener, som er en konkurrence, der bliver afholdt en gang om året. Jeg har altid fundet det at gå til konkurrencer både lærerigt og underholdende.