Udløbet Foredrag

Onsdag 03. apr. 2019 - 17:00-18:00

Mød en håndværker: billedskærer David Svane

david svane-billedskærer 1

Arrangementet er gratis, billetterne kan hentes via billetto. Dog skal der betales entré til museet ved ankomst. 

For lidt over 100 år siden havde selv en almue stol bare lidt ornamentik. I dag træudskæringer et sjældent syn i nye møbler. Ikke desto mindre findes der endnu mange møbler, døre og udsmykninger, der kan minde os om, at der var en tid, hvor billedskærerfaget var i højkurs.

På denne håndværkeromvisning kan du møde billedskærer David Svane fra Københavns billedskærerværksted. Billedskærertraditionerne har lange rødder på tværs af kulturer i hele verden. I Danmark kan man ikke længere blive uddannet billedskærer. Derfor måtte David, rejse til værksteder i Bali, New Zealand, Raadvad og Sverige for at fuldende drømmen om at mestre det gamle håndværk. Her fik han både lærepladser, læremestre, erfaringer samt til sidst svendebrev. I dag er han selvstændig og laver alt fra restaurering, over produktudvikling til de mere sjældne, unika opgaver.

_MG_6198

Drømmen om at mestre sit fag

Til denne håndværkeromvisning skal vi høre om Davids drøm om at mestre billedskærerfaget. Om fagets muligheder og udfordringer i dag, hvor håndens arbejde i den grad er udkonkurreret af maskinerne og den brede smag har gjort op med det ornamenterede. Som noget særligt vil David også se nærmere på de historiske billedskærearbejde i Arbejdermuseets festsal.

Arrangementet er støttet af:

NordeaFonden_Logo_Payoff_Black_RGB