Udløbet Foredrag

Onsdag 25. sep. 2019 - 17:00-18:00

Walk & talk: Danmarks bedste bagerlærling

Billede

Køb billetter via billetto.

Kom til walk & talk i vores udstilling med Danmarks bedste bagerlærling.

Dette efterår kan du møde en række seje kvinder fra Danmarks vigtigste landshold, nemlig fire af guldvinderne fra DM i Skills 2019. De er Danmarks bedste lærlinge inden for fagene: Bager, konditor, gourmetslagter og tjener og har gjort os den ære at komme fortælle om deres fag i særudstillingen Håndens Arbejde. Onsdag d.25. september er det bagerlærling Linda Holst Kjeldsen, der kommer hele vejen fra Hvide Sande for at fortælle om kærligheden til sit fag.


Se også:

Walk and talk 30. oktober

Walk and talk 27. november

Walk and talk 29. januar


Linda startede bagerkarrieren med en fascination af tv-konditoren Mette Blomsterberg. Drømmen var at blive konditor, men da det var nemmere at få læreplads som bager, blev dét afsættet for senere at komme i lære som konditor.
I dag er glæden og stoltheden omkring bagerfaget blevet så stor, at konditordrømmen er lagt til side for nu.

Vinder af DM i Skills

Efter at have deltaget i det lokale Skills (årlige konkurrencer for erhvervsuddannede) i Holstebro, var Linda ikke i tvivl om, at hun var landet på rette hylde. Siden har hun deltaget i en række konkurrencer, blandt andet DM i Skills 2019.

I august deltager hun i World Skills i Kazan, Rusland, og i 2020 stiller hun igen op til DM i Skills i København. Linda har stået i lære i Hvide Sande Bageri og er fra Ringkjøbing-Skjern.

Du kan følge Linda på Instagram, hvor hun deler sine egne værker, blandt andet for at skabe opmærksomhed omkring bagerfaget.

Arrangementet koster 50 kr. inkl. entré til museet.

Billetter kan købes via billetto.

Arrangementet er støttet af:

NordeaFonden_Logo_Payoff_Black_RGB

Læs mere om Linda i interviewet herunder.

Linda med tidligere Statsminister Lars Løkke Rasmussen da hun vandt DM i skills. Foto: SkillsDenmark

Hvad fik dig til at gå ind i dit fag? Er der noget bestemt, der har inspireret dig til at vælge dit fag?

Jeg blev i en ung alder fascineret af Mette Blomsterberg og gik dermed efter uddannelsen konditor som en start. Men efterfølgende fandt jeg ud af, at det var svært at få en læreplads som konditor, det var nemmere at få en læreplads som bager. Ved at være uddannet som bager, ville det være nemmere at få en læreplads som konditor senere, da man allerede har en basisviden inden for faget i baghånden. Men efterfølgende er jeg blevet så glad for at arbejde som bager, at jeg ikke helt ved, om jeg vil videreuddanne mig som konditor.

Er der en oplevelse med dit fag, der har sat sig i dig og gjort dig helt sikker på, at du er endt på rette hylde?

Da jeg blev udtaget til at deltage i det lokale Skills på Uddannelsescenter Holstebro. Dette er en konkurrence, som skolen afholder, hvor 1. og 2. pladsen går videre til DM i Skills det følgende år.

I alt har jeg deltaget i 5 konkurrencer, 3 lokal Skills og 2 DM i Skills. Jeg skal deltage i World Skills i Kazan i Rusland i slutningen af august og DM i Skills 2020 i København.

Går du efter at være den bedste inden for dit fag? (Nu har du vundet Guld v. Skills, men stræber du efter at være blandt de bedste generelt, dvs. udover blandt lærlinge?)

Ja, jeg vil gerne udføre et godt håndværk, dette stræber jeg efter at kunne føre ud i livet, også efter jeg er blevet udlært og ikke længere er lærling. Jeg er stolt af mit håndværk og vil gerne være med til at udvikle det, så vi kan få vendt den negative udvikling inden for bagerfaget, hvor der desværre er mange der er nødt til at dreje nøglen rundt på deres virksomheder pga. for lidt salg. De danske borgere er blevet mere bevidste og krævende i forhold til, hvad de ønsker, og dette må vi som bagere følge efter og opfylde.

Hvad betyder det for dig, at du har vundet Skills inden for dit fag?

Det er stort, og det er en kæmpe ære ikke kun for mig, men også for min mester og hans virksomhed. Det er fedt at kunne kalde sig for Danmarks bedste bager-lærling. Men denne titel er ikke kommet ud af ingenting. Jeg har arbejdet og udviklet mig meget igennem min læretid, og hvis ikke jeg havde gjort det, havde jeg aldrig stået der, hvor jeg står nu.