Udløbet Foredrag

Onsdag 08. maj. 2019 - 17:00-18:00

Mød en håndværker: Stukkatør Peter Funder

Peter funder stuk2

Arrangementet er gratis, billetter kan hentes via billetto eller på dagen i museumsbutikken. Der skal betales normal entré ved ankomst til museet. 

70’ernes sænkede lofter var lige ved at få stukkatørfaget til at lukke og slukke. Heldigvis har nyere tids fokus på ombygninger og restaurering betydet, at de cirka 25 faglærte stukkatører i Danmark faktisk har nok at arbejde med. Stukkatørfaget blev rigtig stort dengang i 1860’erne, da arkitekterne syntes, at alle bygninger, og ikke blot palæer og herregårde, skulle prydes med gipsornamenter.

Peter funder stukkatør

Peter Funder er en af de gamle rotter i Stukkatørfaget. Han driver det landsdækkende værksted Brdr. Funder på Christianshavn sammen med sin bror. Værkstedet er et omdrejningspunkt for restaurering af en stor del af Danmarks enestående arkitektoniske perler. Tag med, når Peter åbner op for en verden med modellering, formgivning og støbning og passion for et fag med lange traditioner. Som noget særlig tager Peter os med ud i Rømersgade og viser os, hvad vi skal lægge særligt mærke til på Forenings- og Forsamlingsbygningen facade.

Arrangementet er støttet af:

NordeaFonden_Logo_Payoff_Black_RGB