Udløbet Foredrag

Onsdag 12. jun. 2024 - 9:00-10:00

Morgenmad og foredrag: Slaget på Grønttorvet

Start din sommermorgen med et arbejderhistorisk foredrag og morgenmad, når Arbejdermuseet inviterer til lys morgen & sort kaffe!

LysMorgen_SortKaffe_grafik
Hvad er arbejdsmarkedets grundlov? Hvorfor var Kanslergadeforliget så særligt? Er den røde fane symbol på revolution? I anledning af åbningen af vores nye udstilling ‘
Vi er arbejderne’ inviteres du til en foredragsrække i arbejderbevægelsens historiske kernestof med fire vidende eksperter. De løber af stablen alle onsdage i juni. 

Denne morgen skal vi høre om 1918 Slaget på Grønttorvet ved historiker Søren Kolstrup  – læs mere nedenfor.

☀️

Billetterne er inklusiv kaffe, the og vand samt bolle med ost. Efter foredraget er udstillingen Vi er arbejderne åben, og du får gratis entré med i din billet til foredraget.

Onsdag d. 12. juni 2024 kl. 9-10.
Dørene åbner kl. 8.45.
Pris pr. person kr. 150,-

BOOK BILLET »

Mere om foredraget:

En novemberdag i 1918 standsede vrede arbejdere sporvognstrafikken ved Nørreport i København. Da en ung mand med rød fane sprang op på taget af linje 15, trak politiet
træstavene, og demonstranterne knyttede næverne. Slaget på Grønttorvet blev en tre dage lang kamp med mange sårede og et propfyldt arresthus. Første Verdenskrig var netop slut, arbejdsløsheden tårnhøj, og overalt var der mangel på brød, brændsel og boliger. Jorden var gødet for revolutionære ideer, og der opstod interne brydninger i arbejderbevægelsen. Alligevel formåede Socialdemokratiet i 1920 at konsolidere sig som den dominerende kraft i fremtidens arbejderbevægelse, når den ikke lige blev udfordret af interne brydninger, en aktiv venstrefløj, lærerlockout eller store bededag.  

Tag gennem arbejderhistorien med Søren Kolstrup, tidligere lektor på Syddansk Universitet. 

Alle foredrag i rækken:

Foredragsrækken tager udgangspunkt i bøger i serien 100danmarkshistorier og er blevet til i samarbejde med

Logo Aarhus uni forlag

☀️