Udløbet Arrangement

Torsdag 13. apr. 2023 - 17:00-18:30

Nexø og havet i Arbejdernes Læseselskab

Untitled Design (14)

Oplæg med professor i litteraturvidenskab, Søren Frank.

Torsdag 13. april 2023, kl. 17-18.30

Pris: 50 kr. pr. person. Dørene åbnes kl. 16.45

BILLETTER »

 

Oftest forbindes Martin Andersen Nexøs værker med landjorden – gården og storbyen. I dette foredrag tages forfatterskabet til havs. Med afsæt Franks aktuelle bog A Poetic History of the Oceans og genlæsningen af rejsebogen Soldage (1903) bliver havet hos Nexø et billede på overgangen mellem to historiske epoker og deres frem- og tilbageskridt.
Litteratureftermiddag er lavet i samarbejde med Martin Andersen Nexø-Selskabet.

Litteratureftermiddage i Arbejdernes Læseselskab:

I samarbejde med det nystiftede Martin Andersen Nexø-Selskab præsenteres tre litteratureftermiddage på Arbejdermuseet. Du kan deltage i dem uafhængigt af hinanden. Arrangementerne byder på en blanding af foredrag, oplæsning og samtaler. De finder sted i det nyrenoverede mødelokale Pio, en sidefløj til balkonen i festsalen.

Torsdag 23. marts 2023 kl. 17-18.30 / Allerede afholdt
Ditlevsen, Nexø og Arbejderlitteraturen, samtale mellem Magnus Nilsson (Malmø Universitet) og Nicklas Freisleben Lund (Syddansk Universitet)

Torsdag 13. april 2023 kl. 17-18.30 
Martin Andersen Nexø og havet med professor i litteraturvidenskab, Søren Frank.

Læs mere og køb billet

Torsdag 11. maj 2023 kl. 17-18.30
Novellisten Nexø med Henrik Yde, formand for Martin Andersen Nexø-selskabet og Martin Andersen Nexø-museets Anne Mette Gade Kruse

Læs mere og køb billet 

Om Martin Andersen Nexø-selskabet

Martin Andersen Nexø-selskabet blev stiftet i oktober 2022 og har til formål – gennem arrangementer, udgivelser og forskning – at udbrede og formidle et af de vigtigste danske bidrag til verdenslitteraturen, nemlig Martin Andersen Nexøs forfatterskab. Mens selskabets hjemmeside er under udvikling, kan interesserede nu følge med i aktiviteter på selskabets facebook-side.

ArbejdenesLæseselskab_Logo

Vi genopliver Arbejdernes Læseselskab

En af de første foreninger, der blev stiftet i Forsamlingsbygningen var Arbejdernes Læseselskab i 1879. Læseselskabet sikrede, at arbejdere fik adgang til at låne bøger og gå til foredrag med tidens tænkere og forfattere. Tænk lige over, at vi i dag har ubegrænset adgang til viden og bøger! Sådan var det ikke i 1879, da forsamlingsbygningen slog dørene op. Dengang var folkebiblioteket ikke opfundet, de færreste havde råd til at købe en bog, ikke alle kunne læse og de fleste arbejdede så meget, at kultur og fritid kun var en drøm.

Nu puster Arbejdermuseet nyt liv i litteraturen og indbyder til arrangementer med fokus på litteratur, viden og oplysning. I foråret 2023 har vi fået regulær Nexø-feber, når vi for første gang i årtier byder velkommen til Arbejdernes læseselskab.