Udløbet Arrangement

Torsdag 26. jan. 2023 - 18:00-20:00

Fællessang og Folkets Køkken: Oskar Hansen

Kom med til Fællessang og Folkets Køkken, når vi hylder Arbejdersangbogens største hitmager: Oskar Hansen

Fællessang_1920x1006 (1)

Vi hylder Arbejdersangbogens største hitmester, Oskar Hansen , og når vi har sunget os glade og varme, serverer Café & Øl-Halle en favorit fra det danske husmandskøkken.

Tid: Torsdag 26. januar, kl. 18-20
Billetpris: 170 kr. pr. person
Inklusiv: økologisk skipperlabskovs m. hjemmesyltet rødbede. Vegetarversion er også mulig, den skal bestilles på mail til ja@arbejdermuseet.dk senest 6 dage før.

BILLETTER »


Arbejdersangbogens store hits

Oskar Hansen står bag nogle af Arbejderbevægelsens helt store hits, såsom ”Når jeg ser et rødt flag smælde” og ”Danmark for folket”.
I sine tidlige år skrev Oskar Hansen digte til partibladene, og senere blev han journalist på Social Demokraten. Mange af hans digte og sange kredser om arbejdernes liv, kamp og vilkår, og han vandt særligt gehør med ”Danmark for folket”, der blev skrevet som støtte til Staunings partiprogram i kriseårene og sat på melodi af Oscar Gyldmark.

Oskar Hansen spænder bredt, og i andre sange viser han en ømhed forden danske natur og hylder mere satiriske figurer. Særligt kendt heriblandt er ”De tre musikanter”, der for de fleste nok bringer reminiscenser om Agnes og Rødes bryllup i matador. 

Fællessang
Vær med i festsalen, når vi for en stund bliver et stort syngende fællesskab! Arbejdersangbogen gemmer på et utal af fantastiske sange, der hver og en fortæller en bid af arbejdernes historie. Du bliver guidet gennem de kendte og de glemte sange krydret med både gode historier og piano.

I denne sæson har vi justeret lidt på konceptet. Aftenens første sangsæt bliver vores historiske gennemgang, mens andet sæt er en ønskerunde. Man kan derfor ønske frit fra den arbejdersangbog, vi synger fra – nemlig 1987-udgaven.

Folkets Køkken
Velkommen ved langbordet! Når vi har sunget os glade og varme i arbejdernes sangtraditioner serverer Café & Øl-Halle en favorit fra det danske husmandskøkken.

At synge er at stå sammen
At synge sammen understreger, det at stå sammen om noget. Derfor har sang ofte en vigtig plads i folkelige bevægelser, det gælder også for arbejderbevægelsen. Der bliver sunget til møder, strejker, fejringer, jubilæer, faneindvielser, demonstrationen m.m. Sangens potentiale som kampmiddel overfor magthavere og autoriteter har givet sangkultur en særlig plads i arbejderbevægelsen. Vi synger fra Arbejdersangbogen, og fejrer, at det snart er 100 år siden, AOF udgav den første røde sangbog.

Aftenens vært er historiker og musikformidler Mikkel Skovgaard, der tidligere har foldet sangskatten ud gennem podcast og radio hos Højskolerne og på P2 samt til en række fællessangsarrangementer og alsangsforedrag.

20220908_GD_Kvindesange_FotosMaltheIvarsson_0126