Udløbet Arrangement

30. nov. 2017 - 30. nov. 2017

Russisk Revolution 100 år

Revolutioner og drastiske opbrud er ikke noget, der kun hører fortiden til. Arbejdermuseet har i anledning af 100-året for den russiske Oktoberrevolution planlagt en række aktiviteter, der vil belyse revolutionens betydning i det 20. århundrede og dens relevans i dag.

Arrangementer:

Udstilling på Arbejdermuseet
Den 25. oktober åbner Arbejdermuseet en udstilling om danske oplevelser af den russiske revolution og den politiske brug af Oktoberrevolutionen i Danmark. Udstillingen kom til at stå frem til 28. januar 2018.

Læs mere om udstillingen her

Udstilling i Skt. Petersborg
I samarbejde med Dansk Kulturinstitut i Skt. Petersborg åbner Arbejdermuseet den 13. september 2017 udstillingen Hermod Lannung – vedholden brobygger mellem Danmark og Rusland på Skt. Petersborgs Statsuniversitet. Der afholdes samtidig en konference om Hermod Lannung, der i 1917 kom til byen og tog del i den danske krigsfangehjælp under Første Verdenskrig.

Konference på Arbejdermuseet
På selve dagen for magtovertagelsen i Petrograd d. 7. november afholder Arbejdermuseet i Festsalen – i samarbejde med Center for Koldkrigsstudier ved Syddansk Universitet og Selskabet for Arbejderhistorie (SFAH) – konferencen Russisk Revolution 1917-2017. Fokus er på begivenhederne i Rusland omkring 1917, konsekvenserne af Oktoberrevolutionen i Danmark og revolutionen som politisk konstruktion.

Læs mere om konferencen her

Revolutionsfest i Venskabshuset
Den 30. november afholder Arbejdermuseet i samarbejde med Russisk Center for Videnskab og Kultur og Selskabet for Arbejderhistorie (SFAH) Revolutionsfest for 60-året for den socialistiske Oktoberrevolution – reenacted. Deltagerne vil i det tidligere Venskabshus i Vest Voldgade i København blive ført tilbage til fejringen af revolutionen i 1977 gennem foredrag, erindringsglimt, genopførelse af festens hovedtale af Ib Nørlund og forevisning af filmen ”Oktober” af Sergej Eisenstein.

Endelig programmer følger her på hjemmeside og på Arbejdermuseets Facebookside.

Læs mere om eventen her

Udstillingen er støttet af Hermod Lannungs Fond, og konferencen og reenactment-eventen er støttet af Wistifonden. Folmer & Helle Wistis Fond for International Forståelse.

Tegning af Eduard Saltoft. Demonstrationstog, 1917. (KB).