Udløbet Omvisning

Torsdag 27. jun. 2024 - 17:00-17:45

Særomvisning: Kvindeliv

Kom på omvisning med en af vores dygtige omvisere i særudstillingen, KVINDELIV.

KVINDELIV uden logo 1920×1005

På denne omvisning i KVINDELIV vil du høre om arbejderhistoriens kendte og ukendte kvinder. Om kampe, hverdagsliv, lighed og ligeløn. Om retten til egen krop og til en plads i historien.  

Torsdag 27. juni kl. 17.00 – 17.45
125 kr pr. person inkl. entré til museet
Mødested: Arbejdermuseet butik

BOOK BILLET»

Om omvisningen

På omvisningen oplever du hverdagslivet for kvinder gennem de sidste 150 år med storvask, bleer, arbejde og børn. Du møder kendte og ukendte kvinder, der har kæmpet små og store kampe – i hjemmet, på arbejdspladsen og på barrikaderne. Kampe der har handlet om farlige arbejdsforhold, alt for lange arbejdsdage, usle boliger og en løn der nærmest ikke var til at leve af. 

Du møder de kendte kvinder der brød igennem glasloftet. Kvinder som Olivia Nielsen, Marie Christensen og Ritt Bjerregård, men du kommer også tæt på de ukendte kvinder som Karen Marie, Vera, Jacobine, Alvilda, Serfinaz og mange flere der sled i hjemmet og på fabrikken, som delte deres inderste tanker i tidens brevkasser, der grinede, drømte, elskede og levede. Du kommer gennem “kampmaskinen”, hvor du på egen krop mærker uligheden. Sammen vil vi diskutere, hvordan vi skriver kvinderne ind i historien.