Udløbet Arrangement

Torsdag 25. nov. 2021 - 19:00-20:00

Samtale: Smælder den røde fane fortsat?

Oplev Birgitte Possing, Bo Lidegaard og Jes Stein Pedersen i en samtale om et af danmarkshistoriens stærkeste, folkelige fællesskaber.

Bevægelsen_hjemmeside_Possing og Lidegaard

Pris: 75 kr. + gebyr inkl. almindelig entré til museet

Lyt med når to af landets  stærkeste samfundsdebattører, Birgitte Possing og Bo Lidegaard, kaster et kritisk og historisk lys over arbejderbevægelsen og dens betydning for udviklingen af det moderne Danmark. I en levende samtale modereret af Jes Stein Pedersen dykker vi ned i arbejderbevægelsens etablering og udvikling og sætte fingeren på de afgørende punkter. Hvor har bevægelsen sat markant aftryk og hvor har den svigtet? Hvad var de største konflikter og hvilken rolle kan bevægelsen indtage i det, hurtige danske middelklassesamfund?

Untitled Design (8)

Om denne serie
I år er 150 år siden, Louis Pio grundlagde den socialistiske arbejderbevægelse i Danmark.
Det markerer Arbejdermuseet hen over efteråret i en række samtaler med aktuelle gæster, hvor afsættet er den identitet, det politiske mål og den stemme som bevægelsen gav arbejderklassen. Perspektivet trækkes fra dengang til nu. Hvor står begreber som frihed, solidaritet og socialisme i dag? Og hvordan tegner fremtiden sig for bevægelsen?

Samtaler og gæster

11. november kl. 19:30 – 20:30
Jes Stein Pedersen, Rune Lykkeberg & Pelle Dragsted

22. november kl. 19-20
Jes Stein Pedersen, Lizette Risgaard & Mette Schak Dahlmann

25. november kl. 19-20
Jes Stein Pedersen, Birgitte Possing & Bo Lidegaard