Arrangement

Mandag 22. nov. 2021 - 19:00-20:00

Smælder den røde fane forsat?

Oplev Lizette Risgaard og Mette Schak Dahlmann i en samtale om kampen for et lige og et retfærdigt arbejdsmarked.

Bevægelsen_hjemmeside_Lizette og Mette

Pris 75 kr. + gebyr.
Køb din billet på Billetto.

Vær med når Jes Stein Pedersen taler med Lizette Risgaard og Mette Schak Dahlmann om at tro på fællesskaber og lige muligheder for alle. Men også om den pris man må betale, hvis man har markante holdninger om ligestilling i et mandsdomineret samfund og om et mere retfærdigt arbejdsmarked.

Undervejs dykker vi ned i fagbevægelsens udvikling og de udfordringer den står over for. Hvor har den sejret? Hvilke kampe skal forsat kæmpes? Må klassekamp vige for klimakamp eller er det to sider af samme sag og hvad med de unge?

Lizette Risgaard blev i 2015 LO’s første kvindelige formand og blev den 1. januar 2019 Fagbevægelsens Hovedorganisations første formand.

Mette Schak Dahlmann er murer, aktivist og feminist. Hun brød for alvor gennem lydmuren, da hun i foråret 2018 indledte sin kamp mod det kønsopdelte arbejdsmarked. Den 16. september 2021 udkom hun med bogen ”Mette Murer: Jeg er jo bare mig”.

Om denne serie
I år er 150 år siden, Louis Pio grundlagde den socialistiske arbejderbevægelse i Danmark.Det markerer Arbejdermuseet hen over efteråret i en række samtaler med aktuelle gæster, hvor afsættet er den identitet, det politiske mål og den stemme som bevægelsen gav arbejderklassen. Perspektivet trækkes fra dengang til nu. Hvor står begreber som frihed, solidaritet og socialisme i dag? Og hvordan tegner fremtiden sig for bevægelsen?

De fire samtaler og gæster

28. oktober kl. 19-20
Jes Stein Pedersen & Kaare Dybvad

11. november kl. 19:30 – 20:30
Jes Stein Pedersen, Rune Lykkeberg & Pelle Dragsted

22. november kl. 19-20
Jes Stein Pedersen, Lizette Risgaard & Mette Schak Dahlmann

25. november kl. 19-20
Jes Stein Pedersen, Birgitte Possing & Bo Lidegaard