Udløbet Foredrag

Søndag 18. sep. 2022 - 15:00-16:30

Golden Days: Søndagssamtale- kvinder i bukser✊

Oplev den internationale modespecialist Luca Marchetti til et foredrag om kvindemode under Golden Days-festivalen, der i år har temaet QUEENS.


Under Golden Days festivalen rykker Det Franske Institut ind i Forsamlingsbygningen. Med sig fra Paris, har de modehistorikeren Luca Marchetti, der tager dig tilbage til tider med korsetter, krinoliner, obligatoriske skørter og skandaløse minikjoler for at gøre os klogere på, hvordan moden har været et middel til både undertrykkelse og frigørelse. Og hvordan bukser blev en kvindesag👖.

Foredraget koster: 120 kr. inkl. entre til museet. Og foregår på engelsk.

Den franske modeekspert Luca Marchetti taler med den danske modedesigner Nynne Kunde om den store udvikling, som kvindernes beklædning har gennemgået i løbet af de sidste to århundreder og den rolle, som tøjet har spillet både hvad angår kvindernes begrænsninger og frigørelse.

Luca Marchetti er ekstern lektor ved Institut Français de la Mode de Paris og ved Sorbonne Nouvelle universitetet, samt ved universitetet i Bologna på masteruddannelsen Design Technology for Fashion Communication. Han er også konsulent inden for strategi og mærkeidentitet på markedet for luksusvarer. Ud over redaktionelle samarbejder med Vogue og Revue Magazine er han kurator for udstillinger og forfatter til publikationer om mode, luksus og branding. Blandt hans seneste bøger: Exhibit! Fashion on display: exhibitions and brand spaces (2020), Fashion Curating. Understanding Fashion through the Exhibition (fr. 2017; it. og eng. 2022).

 Nynne Kunde er den danske designer bag mærket NYNNE, der blev lanceret i 2018. Hun havde lige færdiggjort sit studie og var netop blevet udnævnt til “Womenswear Designer of the Year”. Filosofien bag det nye og fremadstormende mærke er at udforske påklædning som en form for magt. NYNNE har til formål at forny kvinders hverdagsgarderobe globalt gennem glamourøst, men pragmatisk tøj, der skal forstærke selvtilliden.

Arrangeret af Det Franske Institut.

Kom i god tid og se Arbejdermuseet samtidig. Billetten giver adgang til museet.