Udløbet Arrangement

Torsdag 06. okt. 2022 - 18:00-20:00

Fællessang og Folkets Køkken: Syng med Anker

Kom og syng med når vi dykker ned i Anker Jørgensens absolutte Arbejdersangbogsfavoritter.

Fællessang_1920x1006 (1)

Pris: 170 kr. + gebyr pr. person inkl. mad / 120 kr. for personer med gratis entré.

Menu: Skipper labskovs, med syltede rødbeder & sennep. Vegetarversion er også mulig og bestilles på mail til ja@arbejdermuseet.dk.

Arrangementet er udsolgt – se næste fællessangs-arrangement her

* Har du normalt gratis adgang til  Arbejdermuseet via dit fagforbund  eller fordi du er medlem af Arbejdermuseets Venner, skal du vælge billet med gratis adgang. Du bedes fremvise dokumentation ved ankomst.

I forbindelse med udstillingen om Anker Jørgensen afholder Arbejdermuseet fællessang med Ankers yndlings arbejdersange på repertoiret. Gennem sangene skal vi forsøge at indkredse den tidligere statsminister og fagforeningsmands syn på samfundet og blive klogere på det årti, Anker bestred den højeste politiske post i Danmark.

Fællessang
Vær med i Festsalen, når vi for en stund bliver et stort syngende fællesskab! Arbejdersangbogen gemmer på et utal af fantastiske sange, der hver og en fortæller en bid af arbejdernes historie. Du bliver guidet gennem de kendte og de glemte sange krydret med både gode historier og piano.

Folkets Køkken
Velkommen ved langbordet! Når vi har sunget os glade og varme i arbejdernes sangtraditioner serverer Café & Øl-Halle en favorit fra det danske husmandskøkken. Man kan også bestille en lækker vegetarversion.

At synge er at stå sammen
At synge sammen understreger, det at stå sammen om noget. Derfor har sang ofte en vigtig plads i folkelige bevægelser, det gælder også for arbejderbevægelsen. Der bliver sunget til møder, strejker, fejringer, jubilæer, faneindvielser, demonstrationen m.m. Sangens potentiale som kampmiddel overfor magthavere og autoriteter har givet sangkultur en særlig plads i arbejderbevægelsen. Vi synger fra Arbejdersangbogen, og fejrer, at det snart er 100 år siden, AOF udgav den første røde sangbog.

Aftenens vært er historiker og musikformidler Mikkel Skovgaard, der tidligere har foldet sangskatten ud gennem podcast og radio hos Højskolerne og på P2 samt til en række fællessangsarrangementer og alsangsforedrag.

Photo: Malthe Folke Ivarsson
Arrangementet holdes i den historiske festsal. Foto: Malthe Folke Ivarsson