Udløbet Særudstilling

Onsdag 01. nov. 2017 - 16:00-18:00

Udstillingsåbning: disEMPOWERMENT

Arbejdermuseet åbner pop-up-kunstudstilling for at sætte fokus på menneskehandel og moderne slaveri. Mød organisationen HopeNow og kunstnerne bag de udstillede værker på åbningsdagen. 

Menneskehandel – trafficking –  er ikke noget, der “kun” foregår langt væk. Det sker også i Danmark, og antallet af handlede mennesker til Danmark er stigende. De seneste tal fra 2016 viser en stigning på 30% i antallet af kvinder, som er blevet handlet i Danmark til moderne slaveri, specielt til sexindustrien. I samarbejde med græsrodsorganisationen HopeNow inviterer Arbejdermuseet fem kunstnere fra netværket ImmigrantART til at fortolke emnerne frihed, slaveri, udnyttelse, frigørelse og håb som en pop-up i museets særudstilling Stop slaveri!.

Popup-udstillingen disEMPOWERMENT ønsker at skabe opmærksomhed omkring ofre for menneskehandel og på den byrde, de bærer med sig. Udover de fem kunstværker vil publikum komme tæt på HopeNow, på temaet sex trafficking og på kvinder, der har været udsat for menneskehandel. Det sker gennem tekst, infografik og korte filmklip.

Program for åbning d. 1. november

16.00:  Drinks og snacks i festsalen 

16.30: Velkomst ved museumsinspektør på Arbejdermuseet, Rikke Halberg

16.35:  Tale om HopeNow’s arbejde ved Nicol Savinetti

17.00: Udstillingen er åben

17.15:  Art talks ved kunsterne bag værkerne fra ImmigrantART i udstillingen

18.00: Åbning slutter

Alle er velkomne til åbningen, tilmelding ikke nødvendig.

Udstillingen disEMPOWERMENT er blevet til i et samarbejde mellem Arbejdermuseet, HopeNow og ImmigrantArt. De fem kunstnere fra ImmigrantART er: Haya Azrak (Syrien), Katrine Bælum (DK/Tanzania), Evangelene Paul Subashi (Sri Lanka/Canada), Behnaz (Iran/USA), Channel Thomas (UK).

Om HopeNow – Empowering Trafficked People

Græsrodsorganisationen HopeNow har beskæftiget sig med anti trafficking-arbejde i Danmark siden 2007. HopeNow arbejder direkte med ofrene for menneskehandel og har indtil videre støttet flere end 2000 personer HopeNow’s vision er at styrke potentielle og identificerede ofre for menneskehandel. Missionen er at sikre assistance til handlede personer, at beskytte disse individers basale menneskerettigheder samt at udbrede kendskabet og bevidstheden om menneskehandel og HopeNows arbejde i Danmark og i udlandet. Læs mere om HopeNow her.

Om ImmigrantART

Et netværk af udenlandske kunstnere, der bor i Danmark. Netværkets mål er at skabe nye former for kunstnerisk samarbejde og produktion, og bidrage med ny viden til diskursen om migration, indvandring og håndtering af forskelle i samfundet. Læs mere om ImmigrantART her.

Om Stop slaveri!

Arbejdermuseet åbnede i marts 2017 en særudstilling, der retter et skarpt fokus på slaveri og kampen mod slaveri. Det er en både en historisk udstilling, hvor besøgende kan blive klogere på det slaveri, der foregik i Vestindien i kolonitiden. Men det er også en højaktuel udstilling, der belyser de voldsomme problemer, verden stadig har med slaveri, og hvordan man som individ med en lille indsats kan gøre en stor forskel i kampen mod moderne slaveri. Læs mere om Stop slaveri! her.