Udløbet Åbning

Fredag 28. sep. 2018 - 16:00-18:00

Udstillingsåbning: Håndens Arbejde

GIF_HåndensArbejde

Kom og hjælp os med at åbne vores vores ny særudstilling Håndens Arbejde til et festligt fredagsarrangment.

Levende værksteder, konkurrencer og robotarm

Dagen byder på fællessang, fyraftensøl og selvfølgelig en masse godt håndværk. Mød elever fra erhvervsskolen NEXT, der viser deres skills frem i levende værksteder. Lad robotarmen åbne din pilsner, mød den syngende møbelsnedker, gæt et obskurt værktøj, hør mini-foredrag, velkomsttaler og meget mere. Når du bliver sulten, kan du købe en hånddelle med kartoffelsalat til en overkommelig mønt og nyde håndværket i arbejdernes smukke festsal.

Bagerlærling_F20061206078_02_edited

Program 28. september 2018

Kl. 15.30
Værksteder åbner og forfriskninger i festsalen

Kl. 16:00
Fællessang og velkomsttale ved Søren Bak-Jensen, direktør for Arbejdermuseet, Ole Heinager, administrerende direktør på NEXT og Mette Schak Dahlmann, murer, udlært med sølvmedalje og modtager af prisen ”Den forsølvede murerske”.

Kl. 16.30
Udstillingen åbner!

Kl. 16.45 – 17.15
15 minutters foredrag på udstillingsscenen:

  • ”Bag om udstillingen” v. museumsinspektør og kurator Jacob Westergaard Madsen
  • ”Fra håndværkerlaug til erhvervsuddannelser” v. historiker Gry Nielsen-Jexen

Kl. 17:00 -19:00
Café og Ølhalle byder på ”Hånddeller og kartoffelsalat” i festsalen (pris – 65 kr. pr. person)

Kl. 18:00
Lodtrækning af vindere i gæt et værktøj-konkurrencen.


Med åbningen af Håndens Arbejde tager vi hul på et projekt, der strækker frem til juni 2020, og som udover udstillingen også indeholder en undervisningsindsats og et omfattende arrangementsprogram. De næste to år frem vil du derfor få rig mulighed for at komme helt ind i håndværkets verden. Her handler det om faglig stolthed og det gode håndværk, men også om værdien i at skabe noget med hænderne – både for det enkelte menneske og for hele samfundet. Læs mere om udstillingen Håndens Arbejde .

Udstillingen er støttet af:
A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Brødrene Hartmanns Fond, Knud Højgaards Fond, Lauritzen Fonden, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Oticon Fonden, Tømmerhandler Johannes Fogs Fond, Statens Kunstfond og Nordea-fonden.

Vel mødt!